© Rootsville.eu

Mojo Blues Band (A)
tiltle: Shutdown
music: Blues
release date: 2020
label: Stix Records
info artist: Mojo Blues Band

© Rootsville 2020


Het nieuwe album van de "Mojo Blues Band" werd zo goed als integraal opgenomen tijdens de volle Corona periode in juli 2020 in Wenen, met uitzondering van één live track - live in Aadorf, Zwitserland.

Mojo Blues Band is gecentreerd rond Erik Trauner, die een muziekgemeenschap vertegenwoordigt van muzikanten die gepassioneerd zijn door de blues, en ze hebben zich de exotische taal van de blues eigen gemaakt. Vergelijkbaar met een tweedehands moedertaal met al hun dialecten zijn de traditionele Chicago Blues net zo goed als swingende R&B en rollende boogie woogie.

De chemie van deze "Mojo Blues Band" die sinds 1977 bluesfans van over de hele wereld boeit en opwindt blijft ook nu nog aanstekelijk. De band rond oprichter Erik Trauner belichaamt een zeer levendige gemeenschap van interesses, en profileert zich als een speelse traditionele club met wisselende leden, die gaandeweg een exotische taal zoals die van de blues tot een eigen taal heeft gemaakt. De traditionele Chicago blues maar ook swingende R&B en rollende boogies. Maar ook de muziek uit Louisiana had altijd de Mojo's gedaan en met het nummer "Rosa Lee", dat werd beïnvloed door Zydeco-muziek, wisten ze in 1988 zelfs de hitlijsten te veroveren. Opgericht in 1977, heeft deze "formatie ongeëvenaard in zijn genre in Europa" nu meer dan een dozijn platen opgenomen en de bijna ongeëvenaarde referentielijst van samenwerkingen met talloze internationale grootheden leest als een who's who van de traditionele bluesscene . De Mojo Bluesband trad op op bijna alle relevante festivals en concertpodia in de in-u. In het buitenland en ondanks het trotse trackrecord, niet in de laatste plaats door de volledig nieuwe aanstelling (sinds begin 2002), wordt niet verwacht dat het innerlijke vuur zal uitbranden.

Hoewel het respect voor de eindeloze idolen van de Blues, zoals Muddy Waters, Jimmy Reed, Sonny Boy Williamson of T-Bone Walker, het belangrijkste is om je eigen muzikale pad te vinden. Blues is niet alleen een vorm van muziek, het is de uitdrukking van een levensstijl. Net als goede wijn, hoe ouder ze worden, hoe beter ze worden en dus hopen we maar dat de titel "Shutdown" geen onderliggende betekenis huisvest.

tracks:

 1. Flim, Flam
 2. I'm Mad
 3. Shutdown
 4. Steel City Bounce
 5. Five Long Years
 6. Lipstick Traces On My Pillow
 7. Why Are You So Mean To Me
 8. Crazy About Oklahoma
 9. Voodoo Woman
 10. You're Humbugging' Me
 11. They Call Me Lazy
 12. After You
 13. The Sinner In Me
 14. Boogie Hunter
 15. Honest I Do
 16. Walk The Bridge (Re-Recorded)
 17. Do Me Up Good (Live)

musicians:

Eric Trauner: Vocals, guitars, harmonica
Siggi Fassl: Vocals, guitars
Charlie Furthner: Vocals, guitar, boogie stick
Herfried Knapp: Bass
Didi Mattersberger: Drums