© Rootsville.eu

Mrs. Henry (US)
tiltle: Live At The Casbah (EP)
music: Rock
release date: january 24, 2020
info artist: Mrs. Henry
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Precies na Mrs. Henry hun laatste grootschalige concept, The Last Waltz, is de band terug met een nieuw album met 5 nummers ter ere van de legendarische San Diego Nightclub, The Casbah. Wetende dat het een heel speciale avond zou zijn, legde de band hun live optreden vast op het 30-jarig jubileum van de club. "De Casbah is een magische plek", legt gitarist Dan Cervantes uit. “Je kunt de energie in de muren voelen van alle bands die hun lef op het podium hebben gemorst. Melvins tot The White Stripes, Charles Bradley tot The Alabama Shakes.

MRS. Henry heeft 3 studioalbums uitgebracht (Otay, Mrs. Henry Vol. I, Mrs. Henry Vol. II), een livealbum (Mrs. Henry Presents The Last Waltz), waardoor "Live at the Casbah" hun tweede officiële live release en 5e wordt album. De band maakte ook een documentaire van 40 minuten over het maken van hun re-creatie van The Last Waltz, die werd vertoond op het Oceanside Film Festival. De band laat de nacht altijd dicteren wat er zal gebeuren tijdens hun live shows. Nummers op Live at the Casbah verschillen enigszins van de originele opnames, meestal uitgebreid voor improvisatie.

De band staat bekend om hun live shows die 40 minuten duren tot 3 uur plus. Ze kunnen het ene moment een explosieve tornado zijn, het volgende moment een delicate fluistering, terwijl ze de dynamiek van alles daartussen verkennen. Ze kunnen hun publiek fascineren en nooit twee keer dezelfde show geven. "Live at the Casbah" vangt perfect hun kosmische rootsgeluid en maakt een momentopname van de band die doet waar hij goed in is.

De band start het met "All I Can Do", de energie komt van de downbeat. Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen direct na de eerste tournee van de band in 2015. Het nummer is een combinatie van levensveranderende gebeurtenissen, bijna-doodervaringen en de hulpeloosheid op die momenten op.
 
"Peace" is een van de favoriete nummers van de band om live te spelen. Het nummer is eigenlijk een onderdeel van een groter stuk dat te horen zal zijn in hun volgende studio-release, Feel Free. Het einde heeft de klassieke rock n 'roll boogie met de piano ravotten en klassieke akkoorden om solo overheen te spelen. "Lovin’ You Baby "is een cover van funk en soulartiest Charles Bradley en een nummer dat de band bij elke live show wil spelen. Met Jody Bagley op zang met een stem die de kamer vult en een talent dat gemakkelijk te herkennen is als hij de eerste noot zingt.
   
Op "Where Are We Going" ontketent de band hun innerlijke Deep Purple met het orgel op, de gitaar en bas zweven en de drums dreunend weg. Side Note: Dit is een ingekorte versie van het nummer, het hele epos kan worden gevonden als de hele slotkant van mevrouw Henry Vol. II.

'The River is geschreven en opgenomen nadat mevrouw Henry het concert van The Last Waltz had overgenomen, met een knipoog naar het lied van The Band. Er is een rode draad in de muziek van mevrouw Henry over broederschap. Het ethos dat het leven veel beter geleefd wordt als een stam dan alleen. Deze band kwam samen met een gevoel van gebeuren en doel, geen toeval. Alle muziek die we maken, voelt alsof het daar staat te wachten tot we het maken.

tracks:

01 All I Can Do
02 Peace
03 Lovin' You Baby
04 Where Are You Going
05 The River

musicians:

Dan Cervantes - Guitar & Vox
Jody Bagley - Keys & Vox
Blake Dean - Bass & Vox
Chad Lee - Drums