© Rootsville.eu

Neal Black & The Healers (US)
tiltle: A Little Boom Boom Boom
music: Blues - Bluesrock
release date: 2020
label: Dixiefrog
info artist: Neal Black & The Healers

© Rootsville 2020

 

Het was in de zonnige Drôme dat Neil Black zijn toevlucht zocht na zijn problemen met de sheriff van San Antonio (Texas), zoals hij tijdens zijn concerten vertelt. Al zijn twaalfde album, nog steeds op Dixiefrog, opgenomen tussen Frankrijk, Duitsland en Tennessee met deze keer Robben Ford, Nico Wayne Toussaint en Fred Chapellier als gasten.

We vinden alle ingrediënten van de muziek van onze Texaan, zijn "Smoky Voice"; zijn gitaarspel soms ontspannen, soms zwaar, een onberispelijke keuze voor beide gelegenheden ("All For Business" van Jimmy Dawkins en "Why Do People Act Like That" van Bobby Charles)
Met een blazers getinte sfeer om het album te starten, dit zeer relaxte "Don't Follow Me There", blazers die vooral te vinden zijn in een vernieuwde versie van "Saints of New-Orleans" die op het album verscheen met Larry Garner, en die hier bijna onherkenbaar is. Robben Ford zet zijn gitaar altijd subtiel neer op "All For Business" en zijn Franse handlanger, Fred Chapellier neemt deel in twee songs.

Bij de gasten is het nog steeds de mondharmonica van Nico Wayne Toussaint die het leeuwendeel overneemt op zes nummers, en, maar dit is geen ontdekking, hij kan perfect overweg met Neil, het geluid van hun instrumenten is in perfecte harmonie. De productie is bijzonder netjes en benadrukt perfect het werk van de muzikanten.
Dertien nummers waaronder "Green Bean Swing", "Going Down Together" of "Shoeshine Together" die goed aansluiten bij onze man, en een beetje  een kleine"eigenaardigheid" met "Alabama Flamenco" , nummer met een vage smaak naar Santana.

Wat jammer dat het virus de promotietour en de presentatie van het album in blokkeerde. Het is inderdaad live dat de groep het volle pond geeft. Uiteindelijk heeft de sheriff van San Antonio ons een geweldige dienst bewezen, wanneer hij in de war raakte met de gitarist! Schitterende schijf en ik wacht vol ongeduld naar de live show !!

 

tracks:

1. Don't Follow Me There
2. Why Do People Act Like That
3. All For Business
4. Green Bean Swing
5. Little Boom Boom Boom
6. Never Been Lucky
7. Shoeshine Shuffle
8. Break A Promise
9. Forgive Yourself
10. Saints Of New Orleans
11. Going Down Together
12. Alabama Flamenco
13. Secrets

musicians:

Jürgen Weiching (saxofoon )
Abder Benachour (bas)
Kris Jefferson (bas)
Alain Brunet (hoorn)
Dave Bowler (drums)
Natan Goessens (drums)
Robben Ford (gitaar)
Nico Wayne Toussaint (harmonica)
Fred Chapellier (gitaar)
Olivier Perez (percussie)
Magali Bourderon (piano)
Mike Lattrell (piano, hammond)
Tommy Schneller (tenor sax)
Jens Buschenlange (trompet)
Neal Black (vocals, gitaar)