© Rootsville.eu

Neil Bob Herd & The Dirty Little Acoustic Band (UK)
tiltle: Every Soul A Story
music: Americana - Country - Folk
release date: february 14, 2020
label: Cattlecall Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Neil Bob Herd

© Rootsville 2020


"Every Soul a Story" is het debuut solo-album van Neil Bob Herd Neil Bob Herd , voorheen gitarist / vocalist en songwriter in de veelgeprezen, The Coal Porters. De Britse bluegrass-band met albums als "Los Londos" en "Durango".

"Every Soul a Story" werd in Basement Tapes-stijl opgenomen in de bendehut van de band East Kent met producer Dan Swift. Het toevoegen van een beetje meer twang en elektriciteit aan het akoestische Porters palet, hetzelfde songwriting inzicht, wrange humor en zijwaartse observatie van de menselijke conditie is heel duidelijk aanwezig. Zoals de titel suggereert, bevat dit album een cast van echte en verzonnen personages die nadenken over geloof, reïncarnatie, verraad, hoop en gewoon oud "vriendelijk worden".

Op het album vinden we 10 nummers terug waarvan 9 originals zijn van de hand van "Neil Bob Herd". Van fijne Americana over folk waarop zeker bluegrass niet wordt vergeten met nummers als "Leave Only Love (Old Dog)". Hoewel Neil Bob Herd beter bekend is als gitarist en zanger van Alt. bluegrassers The Coal Porters, brengt hij met deze solo-act origineel materiaal in de roots en Americana-stijl.
 
Nadat hij in een selectie Schotse outfits had gespeeld, kwam hij naar Londen en werd hij verslaafd aan verschillende acts in de busking en alternatieve cabaretscene, bracht hij een paar jaar door als "Scots Billy Bragg" voordat hij besloot zich te concentreren op muziek na een onbekende Schotse komedieproducent onverstandig stelde voor de gitaar te verlaten.

Zijn verschillende muzikale avonturen omvatten het coördineren van 25 'Louie-Louie' spelende gitaristen voor strip en provocateur Mark Thomas, het ontwikkelen van een staalgitaargewoonte en het begin van een memorabele zomer doorgebracht in de Hank Williams bio-muzikale Pills Thrills & Backaches. Neil gaf vervolgens toe en vormde een nieuwe outfit "The Trophy Husbands", die behoorlijke twanging country muziek speelde, wat uiteindelijk leidde tot zijn co-opted in Sid Griffin's Western Electric en The Coal Porters. Neil's eerste solo-inspanning houdt in dat hij inplugt en opduikt samen met collega-exPorter en multi-instrumentalist Paul Fitzgerald en doorgewinterde Kentish / Caledonische ritmesectie Glenn Lamberton (bas) en Gary Smith Lyons (drums). Gastspelers Lucy Edwards en Gemma White (viool, nog een ex-Porter).

tracks:

01. Bad Land
02. As Much As I Need To
03. The Colour of History
04. Leave Only Love (Old Dog)
05. Light a Single Candle
06. Book Inside Them
07. Well, Well
08. Coming Back as Jason
09. Exactly What I Wanted
10. Best Song

musicians:

Paul Fitzgerald - Telejo
Gemma White - Feddle
Glenn Lamberton - Bass
Gary Smith Lyons - Drums
Billy Muir - More Drums