© Rootsville.eu

Nicole Zuraitis (US)
tiltle: All Wandering Hearts
music: Jazz
release date: july 31, 2020
label: Dot Time Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Nicole Zuraitis

© Rootsville 2020


Grammy-genomineerde zangeres, pianiste en songwriter Nicole Zuraitis put uit de tradities van jazz, pop en blues om muziek te creëren die rijk is aan diepte en hart. Als bandleider, opnamekunstenaar en de première-zanger van de wereldberoemde Birdland Big Band en andere opmerkelijke ensembles, heeft Nicole zichzelf gevestigd als een nietje in de New York City Jazz-scene en heeft ze een belangrijke stempel gedrukt op het wereldwijde moderne jazzlandschap.

"All Wandering Hearts" begint met een Zuraitis-origineel, de dynamische "Make it Flood"; een prachtig kwetsbare verkondiging van hoop. "Make it Flood" laat het publiek kennismaken met het verbluffende samenspel van deze standvastige ritmesectie en de warme, virtuoze vocale stijlen van Nicole. Dit nummer begint onze reis met een verzameling liedjes die ons inzicht geven in de innerlijke werking van een ronddolend hart en de geest van een muzikant die zes avonden per week werkt terwijl ze haar best doet om tijd vrij te maken voor haar partner, pleeghonden en haar familie. Het album gaat verder met het tweede nummer "The Way Home", een vurig nummer dat de pijn van verlies en het gevoel een geliefde te missen documenteert, en tegelijkertijd een herinnering is om "je weg naar huis te vinden" wanneer je je verloren voelt. Stellair gitaarwerk van Idan Morim en strijkersspel van Chase Potter omringen Nicole's zelfverzekerde refreinen.

"Overdrive Mind" weerklinkt de stemmen van velen die troost vinden in het ontsnappen aan de harde realiteit en de constante druk die men zichzelf oplegt door zichzelf af te zonderen. Het nummer spreekt over geestelijke gezondheidsproblemen die kunnen worden geassocieerd met de levensstijl van de moderne muzikant, maar maakt ook een veel grotere boodschap over het stigma van geestelijke gezondheid in onze cultuur.

Afgezien van Nicole's boeiende originele composities, bevat All Wandering Hearts drie nieuwe arrangementen van klassieke nummers die aansluiten bij de overkoepelende reisthema's van het album, zowel in het buitenland als in het binnenland. "Send Me On My Way", een ander nummer dat een innerlijke reis beschrijft, oorspronkelijk geschreven en opgenomen door de rockband Rusted Root uit de jaren 90, krijgt een soulvolle make-over van Zuraitis. "What a Wonderful World", geschreven door Bob Thiele en George David Weiss, gepopulariseerd door Louis Armstrong, krijgt een uitgeklede plechtige behandeling die bijzonder indrukwekkend is gemaakt gezien het verwoestende effect van Covid-19 op het huidige sociaal-politieke klimaat van het land en de collectieve emotionele bron -wezen. Nicole klaagt: “What a Wonderful World was voor mij zo'n hoopvol liedje; maar het huidige wereldklimaat zowel fysiek als politiek, zorgt ervoor dat het lied zich vertaalt als pure melancholie. Maar de bedoeling van hoop is er nog steeds. '

tracks:

01 Make It Flood
02 The Way Home
03 I Would Die 4 U
04 Overdrive Mind
05 What A Wonderful World
06 Gold
07 Sugar Spun Girl
08 Rockbottom
09 Lullabye
10 Send Me On My Way