© Rootsville.eu

Noble Jacks (UK)
tiltle: Stay Awake (Deluxe Version)
music: Alt-Folk
release date: march 27, 2020
info artist: Noble Jacks
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Deze "Stay Awake" van de "Noble Jacks" is weerom zo een album dat in het land van herkomst een jaartje voorsprong heeft maar nu ook op het vaste continent als een "Deluxe Version" wort uitgebracht. "Noble Jacks" bestaat uit een vast duo met Will Page en Matt Deveson en hebben hun roots in Brighton.

Met de viool aan het hoofd van de aanval, zijn "Noble Jacks" erop uit om geen gevangenen te nemen terwijl ze doorgaan met hun energieke voetstap-ritmes die menigten in het VK stormenderhand hebben veroverd. Noble Jacks touren meedogenloos en banen zich een weg door de muziekscene, met uitverkochte hoofdshows die hun debuutalbum "What the Hammer" promoten en shows op grote festivals zoals Glastonbury, Cambridge Folk Festival en Beautiful Days om een naam te noemen weinig.

Noble Jacks baanden zich een weg door de Britse indiefolkscene met het nieuwe album "Stay Awake" dat op nummer 7 binnenkwam in de hitlijsten van Americana. De release van "Stay Awake" is een enorm moment voor de band na de ervaring met het verkopen van onze Brighton Concord 2-locatie voor hun album release-feest. De individualiteit van de band komt voort uit de sterke voorsprong van de viool. Ze hadden zo gemakkelijk kunnen worden geleid door een schuifgitaar of pedaalstaal, maar de beslissing om een viool te gebruiken om die rol te spelen, geeft ze echt het voordeel over veel bands.

"Stay Awake" is voor het grootste deel een redelijk gelukkig, feelgood album. Het bevat dansbare ritmes op "Rely on Love" die knikt in de richting van het gitaarspel van Johnny Marr, zowel qua toon als stilistisch, en "Morning Light", dat speelt met afro beste ritmes in de intro's en post-refrein en heeft een aantal genadige druk en toch melodieus basgitaarspel.

tracks:

01. Ten Times
02. Lights Out 
03. Rely on Love
04. Stay Awake
05. Morning Light
06. New Beginning
07. Lift Me From The Floor
08. This Rose
09. What Did You Say?
10. This is Real

Deluxe tracks

11. Enjoy the Ride
12. Road of Death
13. Noble Ground
14. Dreams Carry Me On