© Rootsville.eu

Nora Jean Wallace (US)
tiltle: Blues Woman
music: Blues
release date: 2020
label: Severn Records
info artist: Nora Jean Wallace

© Rootsville 2020


Severn Records kondigt “Blueswoman” aan, de nieuwe cd van de voor de Blues Music Award genomineerde zangeres Nora Jean Wallace. Het nieuwe album werd geproduceerd door Severn labelhoofd David Earl (die ook gitaar speelt op vier tracks) en opgenomen in Severn Studios in Annapolis, MD. De krachtige stem van Wallace worden ondersteund door een multitude aan topmuzikanten.

Nora Jean Wallace (formeel Bruso) keert terug na 16 jaar sinds haar in 2004 door BMA genomineerde en veelgeprezen release, “Going Back to Mississippi”. “Blueswoman “laat zien waarom Nora werd geboren om de blues te zingen. Nora Jean, een hoofdbestanddeel van de Chicago Blues-scene, stort haar hart uit in acht originele nummers, waaronder het op Koko Taylor geïnspireerde titelnummer 'I’m a Blues Woman' en 'Rag and Bucket', geschreven met Stanley Banks. De klassieker van Syl Johnson, "I Can't Stop", en George Jacksons "Evidence" zijn geweldige songs die eer aan doen aan Nora's krachtige stem.

Wallace is een Chicago Blues-zangeres met diepe Delta-roots. Zoals zoveel bluesgrootheden die afkomstig zijn uit de Delta van Mississippi, is Nora geboren en getogen in Greenwood, een stad in het hart van deze bluesrijke regio. Niet moeilijk dat zij de blues met de paplepel kreeg ingegoten. Deze plaat heeft alles wat een goed bluesplaat moet hebben, ferme muziek en krachtige vocals.

tracks:

01. Martell
02. I Can't Stop
03. I'm A Blues Woman
04. Evidence
05. Victim
06. Rag And Bucket
07. Look Over Yonder
08. I've Been Watching You
09. Dance With Me
10. I Don't Have To Beg You To Love Me

musicians:

Nora Jean Wallace: zang
Johnny Moeller:gitaren
David Earl: gitaar
Steve Gomes: bas
Kevin Anker: hammond
Steve Guyger – mondharmonica
Stanley Banks: toetsen
Robb Stupka: drums
Kim Wilson is een speciale gast op mondharmonica