© Rootsville.eu

Oh Suzanna (Can)
tiltle: Sleepy Little Sailor
music: Singer-songwriter
release date: september 4, 2020
promotion: Must Have Music
info artist: Oh Suzanna

© Rootsville 2020


Suzie Ungerleider, geboren in Massachusetts en opgegroeid in West-Canada, begon halverwege de jaren negentig op te treden onder de naam Oh Susanna.Ze won meteen lof voor haar debuutalbum Johnstown in 1999, dat ze vorig jaar remasterde en opnieuw uitbracht ter gelegenheid van haar 20-jarig jubileum. Suzie werkte stilletjes als klerk in een bibliotheek in Vancouver toen ze in 1996 in eigen beheer een cassettebandje uitbracht met zeven nummers die waren opgenomen voor slechts $ 200, en werd belegerd door leidinggevenden en agenten uit de muziekindustrie nadat ze een klein setje had opgetreden in een plaatselijke club.

Al meer dan twee decennia, duizenden shows en acht veelgeprezen albums, hebben Oh Susanna's glorieuze emotionele, kristalheldere stem, haar betoverende uitvoeringen en haar felle songwriting het publiek, haar collega's en de pers consequent geboeid. Ze is de ontvanger van een Genie Award voor Best Original Song en een Canadian Folk Music Award voor Engelse songwriter van het jaar. Ze is ook genomineerd voor twee Juno Awards, elk voor Beste Roots en Traditioneel Album van het Jaar, evenals twee Canadese Folk Music Awards voor Beste Soloartiest en voor Beste Hedendaagse Zanger van het Jaar.

In 2017 bracht ze A Girl in Teen City uit, een album met nummers die zich afspelen in het Vancouver van de jaren tachtig met in de hoofdrol een tienerpunkmeisje genaamd Suzie. Het album kreeg veel lovende kritieken en heeft drie Canadese Folk Music Award-nominaties verdiend: English Songwriter of the Year, Contemporary Singer of the Year en Producer of the Year. Geïnspireerd door de enthousiaste ontvangst van de 20th Anniversary Edition van Johnstown vorig jaar, heeft Oh Susanna de luxe-editie aangekondigd van haar verbluffende veelgeprezen tweede album Sleepy Little Sailor op het Britse label MVKA. Het album, dat op 4 september 2020 uitkomt, zal beschikbaar zijn op cd, digitaal en, voor het eerst, op vinyl. De originele 11 nummers worden begeleid door akoestische opnames van 5 van de nummers van het album inclusief het titelnummer.

Sommige van deze nummers krijgen een prachtige bewerking op de heruitgave die naast het originele album zes niet eerder uitgebrachte akoestische opnames bevat. "River Blue" en "Kings Road" zijn nieuw opgenomen, met producer Jim Bryson, terwijl "Sleepy Little Sailor", "Sacrifice" en "Beauty Boy" zijn overgenomen uit de originele demosessies met haar producer Colin Cripps

Sleepy Little Sailor werd opgenomen met producer Colin Cripps in The Bathouse studio buiten Kingston, Ontario in de zomer van 2000. Colin had overwogen het album te maken in de stijl van zijn mede-Canadese songwriter / producer Daniel Lanois, die bij het produceren van albums voor Willie Nelson en Emmylou Harris de band live zou opnemen op twee inch analoge tape, met minimale bewerkingen en overdubs. . Met uitzondering van “River Blue” werden alle vocalen van Sleepy Little Sailor live van de vloer opgenomen.

tracks:

01 Sleepy Little Sailor
02 River Blue
03 I've Got Dreams To Remember
04 Kings Road
05 All That Remains
06 Beauty Boy
07 Sacrefice
08 Forever At Your Feet
09 Ted's So Wasted
10 St Patrick's day
11 Ride On
12 Sleepy Little Sailor (acoustic)
13 Sacrefice (acoustic)
14 Beaty Boy (acoustic)
15 River Blue (acoustic)
16 Kings Road (acoustic)
17 You Win Again (acoustic)