© Rootsville.eu

Pacific Mambo Orchestra
tiltle: The III Side
music: Latin Jazz
release date: january 04, 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Pacific Mambo Orchestra

© Rootsville 2020


Deze "The III Side" is het nieuwe album van de in 2014 award winning "Pacific Mambo Orchestra" , een album waarmee ze hun 10de verjaardag vieren. Pacific Mambo Orchestra's nieuwe album ‘The III Side’ bevestigt PMO's claim op de erfenis van Latin Big Band met wraak. Dit is een perfecte mix en een voorbeeld van hoe Latin Big Band zowel jong als nieuw publiek in 2020 kan aanspreken. "PMO" combineert naadloos verschillende genres zoals Klassiek, Pop, Mambo, Timba, Cha Cha en Bolero in het nu herkenbare PMO-geluid, dat is even dansbaar als aantrekkelijk voor de luisteraar met zijn intelligente arrangementen, uitstekende muzikaliteit en aanstekelijke energie!

Het openingsnummer, Mr. B’s Mambo, laat geen twijfel bestaan ​​over de directe afstamming van de Big 3 Machito, Tito Puente en Tito Rodriguez - een originele Mambo op zijn best met allesbehalve subtiele hints naar de grote Mambos uit de jaren 50. Na snel de brug naar het verleden te hebben gelegd, gaat PMO verder naar de waarschijnlijke zomerhit van 2020 "Mi Carnaval", een kaskraker! Als er ooit enige twijfel was over het hoogste kaliber van PMO's muzikaliteit, zal het volgende nummer "Mambo Rachmanino ff" die stemmen voor altijd tot zwijgen brengen! Een briljant arrangement van co-leider Christian Tumalan van het 2e pianoconcerto van Sergei Rachmanino that, dat een eerbetoon is aan een van de mooiste pianoconcerten van de romantische periode in combinatie met Cubaanse Danzón, Mambo, Guaguancó en zelfs Tango-ritmes, die de luisteraar zullen leiden op een adembenemende muzikale reis.

Het volgende nummer is de prachtige Ballad "Le Temps d'un Horizon", geschreven door co-leider Ste ff en Kuehn. Hoofdzangeres Christelle Durandy schreef de pijnlijk mooie teksten in haar moedertaal Frans gemengd met het Engels. "Through the Fire" geschreven door David Foster en gezongen door Chaka Khan is al vele malen opgenomen, maar de versie van PMO is zeker een die opvalt vanwege het hoornzware arrangement en de verbluffende zang van hoofdzanger Armando Córdoba. Percussionist en 14 keer Grammy Award-winnaar Karl Perazzo (huidig ​​lid bij Carlos Santana) eert de perfecte mix tussen Latin en American R&B met zijn onweerstaanbare grooves.

Het volgende muziekstuk is de bekende Jazz-standaard "A Night in Tunisia", geschreven door Dizzy Gillespie. Daarom is het logisch om trompettist Jon Faddis te horen over dit geweldige arrangement met een zinderende solo, die werd begeleid door Dizzy. Drummer Dafnis Prieto uit Cuba, Latin Jazz Grammy® Award-winnaar, biedt bovendien de ritmische basis voor dit verpletterende Latin Jazz-nummer en wordt ook gekenmerkt door een geweldige solo.

De volgende selectie bevat de Italiaanse Jazz & Blues-gitarist Alex Britti op een Cha Cha getiteld "Birks Works", opnieuw geschreven door  Dizzy Gillespie. Het album eindigt met "Fanfare for the Common Man" van Aaron Copland, een andere onverwachte selectie op deze opmerkelijke opname.De prachtige originelen, covers, arrangementen, muzikaliteit, artwork van de CD, de mix en het algehele geluid van het derde album van PMO zullen ongetwijfeld de reputatie van PMO als een van 's werelds toonaangevende Latin Orkesten onderstrepen.

tracks:

01 Mr. B's Mambo
02 Mi Carnaval
03 Mambo Rachmaninoff
04 Le Temps d'un Horizon
05 Trough The Fire
06 A Night in Tunisia
07 Omi Ye Ye
08 Birks Works
09 Fanfare For The Common Man