© Rootsville.eu

Patrick Cornelius (US)
tiltle: Acadia: Way Of The Cairns
music: Jazz
release date: october 30, 2020
label: Whirlwind Recordings
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Patrick Cornelius

© Rootsville 2020


In de loop van achttien jaar dat hij in New York City woonde, heeft Patrick Cornelius een aanzienlijke reputatie opgebouwd als saxofonist, componist, soloartiest en docent, en creëerde hij een indrukwekkend oeuvre bestaande uit negen albums als leider, met enkele van de beste muzikanten uit de wereldwijde jazz- en geïmproviseerde muziekscene.

Nu voor zijn laatste release "Way of the Cairns", die op 30 oktober uitkomt op Whirlwind Recordings, brengt hij een ‘TransAtlantic Collective’ van gelijkgestemde muzikanten samen voor een gloednieuw project met originele composities. Veertien jaar geleden werkten Cornelius en bassist (en Whirlwind-labelbaas) Michael Janisch samen met de Luxemburgse drummer Paul Wiltgen en de virtuoze Estse pianist Kristjan Randalu voor een tour die veranderde in een band die veranderde in een opnameproject dat, naar Cornelius 'eigen woorden , "Enkele van de beste muzikale ervaringen die ik ooit heb gehad".

Deze nieuwe muziek is geïnspireerd op zijn ervaringen met wandelen met zijn groeiende gezin in de ongetemde wildernis van het Acadia National Park in Maine. De band levert een uitstekende set van eerste en tweede opnames die de hitte van de New Yorkse jazzscene combineren met de diepte en subtiliteit van de Europese jazztraditie om een ​​reeks opnames te creëren die toegankelijk en melodieus zijn, maar even krachtig en meeslepend als de landschappen die hen inspireerden.

tracks:

01 Way of the Cairns
02 Star Party
03 Blueberry Mountain
04 Seawall Sunrise
05 Darkest Knight
06 Valse Hésitante
07 Personal Beehives
08 On The Precipice
09 Ten Years later