© Rootsville.eu

Peach & Quiet (Can)
tiltle: Just Beyond The Shine
music: Americana - Folk
release date: january 15, 2021
label: Peach & Quiet Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Peach & Quiet

© Rootsville 2020


"Just Beyond The Shine" van dit Canadese duo "Peach & Quiet" is naast hun debuutalbum meteen ook een hemelse verademing in deze donkere dagen. Van de weelderig beboste en rotsachtige kusten van Pender Island, Brits Columbia, is deze "Peach & Quiet" is een singer-songwriter duo van de Canadese westkust bekend om hun authenticiteit, poëtische teksten en prachtig harmonieën. Partners in muziek en in het leven, Heather Read en Jonny Miller heeft een warme, sfeervolle roots sound waardoor ze een toegewijde aanhang in de muziekscene van Vancouver Island.

Jonny is een singer-songwriter en al meer dan een hoofdbestanddeel van de British Columbia-muziek 30 jaar. Geboren uit bewustmakende ouders die betrokken waren bij de activistische scene aan de westkust, de elektrische cocktail van muziek en sociaal verandering zit in zijn bloed. Opgegroeid door zijn moeder, de eerste vrouwelijke radio-ingenieur in Canada, die werkte bij een lokale Co-op Radio, nodigde ze regelmatig muzikanten uit terug naar hun huis, waar intense en levendige discussies rond sociale media plaatsvinden bewustzijn. Jonny's vader is een Reggae DJ in de VS die Jonny heeft geïntroduceerd bij de Californische rock- en reggaescène als jonge man.

De in Wales geboren Heather zong met de band van haar vader in legioenshallen in Ontario, Canada toen ze nog maar vier jaar oud was en liedjes schreef toen ze was zeven. Heather zette haar muziek na haar jeugd in de wacht, maar bracht het weer uit toen ze in 2013 naar BC verhuisde en genoot van wat a. werd genoemd "snelle opkomst" in de lokale Victoria folkscene, waarbij twee bands werden opgericht - Wayward Sirens en Clancy's Front Porch, voordat ze Jonny ontmoetten in 2019 en zich vormden Perzik en stil. Overdag runt Heather een boekenbureau dat uitgevers toegang biedt tot lokale boekwinkels over BC, Alberta en het noorden. Ze heeft tientallen jaren vrijwilligerswerk gedaan in verschillende rollen met betrekking tot sociale rechtvaardigheid, gemeenschapsopbouw en sociaal activisme, en heeft een interdisciplinaire master in de gemeenschap Duurzaamheid in een mondiale context. Haar keystone-projectwerk bracht haar naar India, waar ze zich op de rol concentreerde van uitgevers van boeken als agenten van sociale verandering.

Hun debuutalbum "Just Beyond the Shine", een intrigerend en heerlijke variëteit aan originele liedjes opgenomen tijdens de diepten van de voortdurende pandemie, verkent de donkere en lichte kanten van liefde en de niet-aflatende toewijding om trouw te blijven aan het hart in het gezicht van alle kansen. Variërend in stijl door vintage country, Americana en folkrock, hun muziek is lieflijk boeiend en herinnert ons eraan dat het is de onbevreesde verkenning van ons eigen hart die ons vooruit zal leiden naar een duurzame en vriendelijkere wereld.

Negen nummers vinden we terug op dit debuutalbum waarbij de glasheldere en zeemzoete klankkleur van Heather toch meteen je bij de keel weet te pakken, maar ook de country stem van Jonny kan je niet wegcijferen op dit album. Negen nummers die ze zelf schreven uitgezonderd de afsluiter " Seven Daffodils" waarbij de credits gaan naar Lee Hays & Fran Moseley. Het getalenteerde duo wordt op het album ondersteund door enkele van de meest gerespecteerde muzikanten van de Canadese indie folk / roots en westkustscènes waaronder de onnavolgbare gitaarwizard en multi-instrumentalist Steve Dawson van Henhouse Studios in Nashville, die ook het grootste deel van het album produceerde en speelde, naast vaste cohorten Jeremy Holmes en Gary Craig. Elders de veelgeprezen Adam Dobres (Wailin ’Jennys, Ruth Moody) speelde mee op en produceerde‘ For My Love ’en‘ Will You ’.

En zoals ze hier stellen, alle 9 goed! Een debuut dat er mag wezen...

tracks:

1. Empty to Fill
2. For My Love
3. California Way
4. Shoreline After a Storm
5. Lucky in Love
6. Will You
7. There’s a Very Good Chance
8. Flowers Grow
9. Seven Daffodils