© Rootsville.eu

Peter Parcek (US)
tiltle: Mississippi Suitcase
music: Blues
release date: september 04, 2020
label:
Lightnin’ Records
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
radio promotion: Rick Lusher
info artist: Peter Parcek

© Rootsville 2020


Bekroonde bluesgitarist, zanger en songwriter Peter Parcek demonstreert het zeldzame vermogen om in de ziel van zijn liedjes en zijn luisteraars te kruipen op zijn nieuwe plaat “Mississippi Suitcase”. Parcek is een virtuoos in de oerzin van het woord en heeft veel meer gemeen met de voodoo-blues van Muddy Waters en John Lee Hooker dan met de technische blues / rock van SRV en Joe Bonamassa.

Parcek gebruikt “Mississippi Suitcase” om zijn fans mee te nemen op een zoektocht door de eeuwige, tijdloze mensheid waar alle bluesmuziek om draait. Zijn gitaarwerk is krachtig spaarzaam en direct en zijn zang druipt van de wanhoop van iemand die op het kruispunt van het leven wacht om een ​​deal te sluiten.

Vanaf de eerste noten van de openingstrack ‘The World Is Upside Down’, is Parcek aangrijpend en apocalyptisch. Een donkere stem en een vettige slide zijn het aandeel van de luisteraar. Het volgende is de “graveyardswamp” klank van ‘Everybody Oughta Make A Change.’ Als mensen praten over blues als de waarheid, dan hebben ze het over dit soort nummers.
‘Beyond Here Lies Nothin’ ‘is een andere spookachtige blues die Parceks slide gitaarspel laat horen. Het titelnummer, ‘Mississippi Suitcase (Slight Return)’ is een mid-tempo song van de bovenste plank. Vol grommende teksten en vettige gitaren en stevig ondersteund door de hammond van Oldham.De meest ambitieuze en onverwachte verrassing van het album is Parceks instrumentale versie van de Beatle-klassieker 'Eleanor Rigby'. Het voegt een rockgitaarelement toe aan de plaat, maar verbindt het ook met al het andere op deze schijf. Parcek is smaakvol, melodieus en betoverend. ‘Waiting For The Man’ is dan weer een schitterende cover van Lou Reeds succesnummer en ‘A Head Full Of Ghosts’ sluit de plaat af in een wat Snowy White –achtige gitaarstijl.

Elke moment van Mississippi Suitcase bevat hetzelfde niveau. Peter Parcek beheerst stilletjes elke nuance van de blues en zal de hele plaat lang je aandacht vasthouden.

tracks:

01. The World Is Upside Down
02. Everybody Oughta Make A Change
03. Beyond Here Lies Nothing
04. The Supernatural
05. Life's A One Way Ticket
06. Mississippi Suitcase (Slight Return)
07. Eleanor Rigby
08. Until My Love Come Down
09. She Like To Boogie Real Low
10. Waiting For The Man
11. A Head Full Of Ghosts

musicians:

Peter Parcek: Gitaar en zang
Tim Carman, Mario Giovino: Drums – percussion
Luther Dickinson: gitaar
Mickey Raphael: harmonica
Spooner Oldham, Tom West: toetsen
Mark Hickox, Dominic John Davis: bas
Dennis Crouch: contrabas