© Rootsville.eu

Phantom Blues Band (US)
tiltle: Still Cookin'
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: february 14, 2020
label: Vizz Tone
info artist: Phantom Blues Band

© Rootsville 2020


Al twee Grammy's hebben die van de "Phantom Blues Band" in de prijzenkast liggen en zijn ze uiteraard ook bekend als de begeleidings band van nieman minder dan Taj Mahal. Een topcast van studio muzikanten die in de basis bestaat uit Tony Braunagel (drums), Mike Finnigan (toetsen en zang), Larry Fulcher (bas en zang) Johnny Lee Schell (gitaar en zang), Joe Sublet (saxofoons). Les Lovitt (trompet).

Hun nummers als "My Wife Can't Cook" en "See See Baby" uit hun album "Footprints" uit 2007 waren en zijn nog steeds floorfillers van formaat. In 2006 brachten ze bij "Delta Groove Productions" hun debuutalbum "Out Of Shadows" uit. Met hun album "Inside Out" uit 2012 vonden ze onderdak bij "Vizz Tone" waar ook deze nieuwe "Still Coockin'" wordt uitgebracht.

Op hun nieuwste realisatie vinden we 12 nummers terug in die typische sound van blues en caribische ritmes. Met opener "Don’t Fight It" zitten ze duidelijk in het soul segment van een vroegere era. Met nummers als " Just In Case" en "Blad Blood" zullen ok de liefhebbers van een Delbert McClinton vanuit hun luie zetel komen recht te veren. Tyische aanstekelijke rhythm 'n blues!

"Better But Not Good" en het aflsuitende "I Was Blind" zijn dan weer rustige ballads daar waar ze met "Tequila Con Yerba" de zuiderse Latin ritmes opzoeken. Knappe plaat en heugelijk om nog eens van deze "Phantom Blues Band" te horen.

tracks:

1. Don’t Fight It
2. Stop Runnin’
3. Wingin’ My Way
4. Just In Case
5. Blues How They Linger
6. Shine On
7. Better But Not Good
8. Tequila Con Yerba
9. Bad Blood
10. Fess On Up
11. I’m Just Your Fool
12. I Was Blind