© Rootsville.eu

Quinn DeVeaux (B)
tiltle: Book of Soul
music: Blues - Soul
release date: 2020
label: QDV Records
info artist: Quinn DeVeaux

© Rootsville 2020


Soul, early blues en old-school country-geïnspireerde muzikant Quinn DeVeaux heeft onlangs het energieke foot-stamin’ “Book of Soul” uitgebracht. Deze in Nashville gevestigde artiest toont met deze nieuwe plaat nogmaals zijn muzikale veelzijdigheid en vitaliteit; een opbeurende affaire die doet denken aan opnames van Memphis 'beroemde Sun Studios in een ander tijdperk. Volledig geschreven en geproduceerd door Quinn zelf, werd ‘Book of Soul’ opgenomen in Nashville, TN in The Bomb Shelter, met een warme uitstraling die zowel meeslepend als helend is, met de nadruk op moderne verhalen.

Nummers als het schitterende 'Been Too Long' en het weelderige 'All I Need' passen precies naast tijdgenoten als Nathaniel Rateliff, Anderson Paak en Leon Bridges waar het zacht ingetogen 'Come On Home' en het ritmische 'Trouble' doen denken aan de beste Al Green-klassieker Stax soul grooves. Tussendoor duiken andere invloeden op zoals het met Bill Withers gearomatiseerde "Gimme Your Love" of het vroege New Orleans R & B-gevoel van "Take Me Home" en "Walk and Talk". Alle invloeden worden in Quinn's handen naar nieuwe hoogten gebracht.

Quinn DeVeaux is een oud hoofd op jonge schouders. Zijn kenmerkende 'blue beat soul'-geluid is half retro, half toekomst, een eerbetoon aan blues, r & b en soul die er eerder waren, maar hij kijkt ernaar uit door er zijn eigen moderne stempel op te drukken met zelfgeschreven nummers en unieke gitaarstijlen.

Hij bracht zijn vroege jaren door in Gary, Indiana (geboorteplaats van The Jackson 5), samen met zijn grootmoeder, een voormalige jazz-zangeres. Hoewel de vroege jaren van Quinn geworteld waren in het kerkkoor, zaten blues, old-school country en soul al in zijn bloed. Toen hij nog een tiener was, ging Quinn met een gitaar en zijn gouden stem naar het westen naar San Francisco en vestigde zich in het Mission District, waar hij een van de oprichters werd van de lokale groep Blue Roots.

Quinn ging verder met het vormen van Quinn DeVeaux & The Blue Beat Review en bracht een reeks goed gewaardeerde albums uit die lofbetuigingen kregen van de Bay Area-muziekpers.

Met deze plaat heeft DeVeaux zeer goed werk afgeleverd dat de liefhebbers zeker zullen kunnen smaken.

tracks:

01. Been Too Long
02. All I Need
03. Come On Home
04. Take Me Home
05. Think About You
06. Gimme Your Love
07. Walk And Talk
08. Take Me To Glory
09. Good Times Roll
10. Trouble
11. Home At Last
12. Stay The Night