© Rootsville.eu

Ralph de Jongh (NL)
tiltle: Wild Boy
music: Blues & Dirty Rock 'n Roll
release date: 2020
label: Ralph de Jongh Recordings
info artist: Ralph de Jongh

© Rootsville 2020


Diegene die deze "Wild Boy" uit zijn persoonlijke speakers wil laten galmen, gewoon een mailtje naar Rootsville en je krijgt er eentje gratis in je bus.

INCREDIBELE is het minst wat je kan stellen want met deze "Wild Boy" is er weerom een nieuw album van deze Nederlandse bad boy in de blues. Het is gewoon niet te vatten welk een creativiteit er in het brein verscholen zit van deze "Ralph de Jongh". Het lijkt er wel op of deze bluesman ons in deze harde tijden in een totaal andere wereld ons een hart onder de riem komt te steken door in een ongekend hoog tempo nieuw materiaal op ons los te laten.


photo Ralph de Jongh © Rootsville

Weerom 12 tracks op deze "Wild Boy" waarbij het er op lijkt of Ralph met opener "Ramblers Song" ons allen samen rond het kampvuur wil verenigen in een stilaan van ons vervreemde samenleving. De titeltrack dan met "Wild Boy", hierop krijgen we meteen het totaalpakket van deze rocker. Footstompin' grooves aangedikt met de howlin' backing voices Yivalie en Moon en een prachtige conversatie tussen de six-strings van Ralph en Tim Birkenholz. Voor diegene die het nog niet weten, dit is dirty rock 'n roll, getekend Ralph de Jongh.

Hij weet ons ook steeds weer te verrassen met een mix van rock 'n roll, blues en intense ballads zoals "Found Myself In The Woods". Het is de basgitaar van Nico Heilijgers die mede door de funky grooves in de spotlights komt te staan op "I’m Rolling Mama" al kent hier het doordringende gitaarrifje ook wel zijn deel van de roem. Met een nummer als " Love Is All In The World" kan je stellen dat Ralph deze akelige periode vooruit was want "Liefde" is misschien het woord dat ons nu samen brengt .

Misschien hoor je nu ook in de Nederlandse steden het weerklinken van "Let Us Sing The Blues Together" en brengt zo deze "Wild Boy" voor ons blues- en rock 'n roll liefhebbers de nodige warmte en samenhorigheid. Er zit nog meer dan genoeg moois in dit brein en steeds zijn we dan ook benieuwd wat nog komen zal...Quality as usable!

tracks:

01 Ramblers Song
02 Wild Boy
03 I'm Wandering Again
04 Found Myself In The Woods
05 I’m Rolling Mama
06 Silence
07 Welcome
08 Love Is All In The World
09 Coming
10 Spread Your Wings
11 Let Us Sing The Blues Together
12 The Shadows Waiting Silently

musicians:

Ralph De Jongh: Vocals, Guitar
Tim Birkenholz: Guitar
Nico Heilijgers: Bass
Marcel Wolthof: Drums
Ylvalie Dik & Moon Anderson: Backing Vocals
Ferry Lagendijk: Hammond