© Rootsville.eu

Randall Bramblett (US)
tiltle: Pine Needle Fire
music: Blues - Rock - Soul
release date: november 13, 2020
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Randall Bramblett


© Rootsville 2020


Eerder dit jaar konden we nog genieten van de re-release van "The Meantime", dit naar aanleiding van de de 10de verjaardag van het album. Randall werd geboren in de staat Georgia en zijn carrière wordt meestal verwoord met namen als Bonnie Raitt, Gregg Allman en Steve Winwood. Randall Bramblett stond ook achter de jazzfusion band "Sea Level". Als muli-instrumentalist speelt hij naast saxofoon ook nog gitaar, keyboards, mandoline en harmonica. Zijn nummers als songwriter zijn verweven in blues, jazz en gospel.

Zijn debuut was er met "That Older Mile" dat als vinyl werd uitgegeven in 1975 bij "Polydor". In 2001 was er "No More Mr. Lucky" en ontdekten we een bijzonder hip en funky Bramblett. Uit het in 2015 uitgebrachte "Devil Music" haalde hij de inspiratie bij Howlin' Wolf wiens moeder een afkeer had voor die duivelse muziek, de blues. Tien jaar geleden werd reeds op het "Blues Ceiling Label" deze "The Meantime" van multi-instrumentalist Randall Bramblett op ons los gelaten. Nu komt hij met deze nieuwe "Pine Needle Fire".

Ook nu bestrijkt dit album met 12 nummers diverse stijlen waarbij zelfs een soulgevoel, mede door de blazers, je niet kan ontgaan bij nummers als "Rocket To Nowhere". Openen doet hij hier met een howlin' gitaar intro op "Some Poor Soul". Zijn rokerige klankkleur geeft een extra dimensie aan de nummers. Toen singer-songwriter en multi-instrumentalist Randall Bramblett begon met het samenstellen van de nummers die uiteindelijk zijn nieuwste studioalbum, Pine Needle Fire, zouden vormen, was het niet met een bepaalde muzikale voorliefde.

Het is duidelijk dat het verloop van zijn carrière simultaan loopt met deze "Pine Needle Fire". Doordat hij is opgegroeide in de protesterende 60-ties en 70-ties blijft Randall ook steeds verbonden met de politiek. In deze periode dat we met z'n allen op zoek zijn naar verandering en gerechtigheid is deze "Pine Needle Fire" een welgekomen plaat. Inzichtelijks, melodieus en bijzonder soulvol. It must be our lucky day...

tracks:

01. Some Poor Soul
02. Rocket To Nowhere
03. Lazy (And I Know It)
04. Pine Needle Fire
05. Even The Sunlight
06. I ve Got Faith In You
07. Another Shining Morning
08. Manningtown
09. Built To Last
10. Don t Get Me Started
11. Never Be Another Day
12. My Lucky Day