© Rootsville.eu

Randall Bramblett (US)
tiltle: The Meantime (10th Anniversary) (Re-release)
music: Singer-songwriter
release date: 2020
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Randall Bramblett


© Rootsville 2020


Tien jaar geleden werd reeds op het "Blues Ceiling Label" deze "The Meantime" van multi-instrumentalist Randall Bramblett op ons los gelaten. Nu 10 jaar later wordt dit album vanwege de "10th Anniversary" terug heruitgebracht op bij "New West Records". Als we er ook gaan bij vertellen dat deze Randell Bramblett lang de saxofoon grooves verzorgde bij een Steve Winwood dan weet je meteen dat Randall al wel een tijdje meedraait.

Randall werd geboren in de staat Georgia en zijn carrière wordt meestal verwoord met namen als Bonnie Raitt, Gregg Allman en Steve Winwood. Ranbdaal Bramblett stond ook achter de jazzfusion band "Sea Level" wat je ook kan opmaken bij het luisteren naar nummers als "Thirsty Ground". Als muli-instrumentalist speelt hij naast saxofoon ook nog gitaar, keyboards, mandoline en harmonica. Zijn nummers als songwriter zijn verweven in blues, jazz en gospel.

Zin discography bestaat uit 14 album waarvan zijn debuut "That Older Mile" als vinyl werd uitgegeven in 1975 bij "Polydor". In 2001 was er "No More Mr. Lucky" en ontdekten we een bijzonder hip en funky Bramblett. Uit het in 2015 uitgebrachte "Devil Music" haalde hij de inspiratie bij Howlin' Wolf wiens moeder een afkeer had voor die duivelse muziek, de blues.

Op deze "The Meantime" leren we het brede spectrum ontdekken van deze Randall Bramblett in een mix van pop, rock, blues, jazz en gospel. Met ook een verleden in jazz is er uiteraard op deze uitgave geen valse noot te bespeuren wanneer je luistert naar nummers als opener "Disconnected" en die andere mooie ballad "Witness For Love". Gans het album heeft wel een jazzy ondertoon waarbij enig uptempo gevoel word meegegeven bij " Driving To Montgomery". Heel het album is er eentje in een zweem van bijzonder laid back luisterende maar intens mooi gebrachte songs. "In The Meantime" wachten we dan ook op nieuwer werk...

tracks:

01 Disconnected
02 Witness For Love
03 Thirsty Ground
04 End Of The Line
05 The Grand Scheme Of Things
06 Blue Blue World
07 Sacred Harmony
08 Driving To Montgomery
09 Where You Come From
10 In The Meantime
11 You Think You Know Someone
12 One More Rose

bonus tracks CD:

13 Vibrating Strings
14 I Will Be For You