© Rootsville.eu

Randy Casey (US)
tiltle: Record Time
music: Singer-songwriter
release date: 2020
label: independent
info artist: Randy Casey
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Opmerkelijk is dat de opnamen van deze "Record Time" van singer-songwriter Randy Casey slechts 24 uur in beslag namen. Een album waarop Randy alle instrumenten komt te bespelen. Deze eenvoudige opvolger van Randy's veelgeprezen 2018-album I Got Lucky vindt plaats in een Amerika in crisis.

Een album met een mix van Folk, Americana en Blues waarbij de ingetogen stem van Randy meteen de koe bij de horens komt te vatten. Randy doneert de helft van alle opbrengsten van de verkoop van dit album aan het Equal Justice Initiative, dat een aantal organisaties in de schijnwerpers zet die oproepen tot een reeks hervormingen, die allemaal al jaren aan deze complexe kwesties op lokaal en nationaal niveau werken.

Het componeren van de 11 nummers voor deze "Record Time" vloeiden vlot uit de vingers van Randy Casey met nummers als het openende "Deep End" en het lichtjes rockende "I Don't Like You Anymore" waarbij bij dit laatste nummer de blues toch de bovenhand neemt. We kennen Randy Casey allemaal wel als een uitmuntend gitarist maar op deze "I Got Lucky" komen ook andere talenten van Randy tot ontluiken. Neem nu het jazzy "Lucky" of de shuffle "I Got Lucky" van zijn vorige album. Afsluitend is er nog het fingerpickin' "Graceland Kiss".

tracks:

01 Deep End
02 Sleep
03 Teach Me To Fall Down
04 I Don't Like You Anymore
05 Lucky
06 Back On The Blues
07 Dead Wrong
08 I Got Lucky
09 That Train
10 It’s About Love
11 Graceland Kiss