© Rootsville.eu

Rasmus Blomqvist (SE)
tiltle:Columbia Road
music: Singer-songwriter - Folk
release date: 2020
label:Wooded Shrine Recordings
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Rasmus Blomqvist

© Rootsville 2020


Deze "Columbia Road" is het nieuwe soloproject van de Zweedse singer-songwriter Rasmus Blomqvist. Gedurende jaren van muzikaal vakmanschap in rockband Ginger Trees en meer recentelijk kronkelde het harmonie-zingende duo Holy Farmers wachtend om uit de vergetelheid te geraken. In 2016 bracht hij zijn debuut soloalbum uit, getiteld "Rami & The Whale".

De eerste officiële plaat bevat invloeden van Joni Mitchell tot Angel Olsen, van Paul Simon tot Fleet Foxes. Het album, geconceptualiseerd over een periode van tien jaar, weerspiegelt de nauwgezette zoektocht naar een hoger leven in een samenleving die doordrenkt is van desillusie en strijd. Zijn inspiratie putte hij uit het teruggetrokken leven op het platteland waar hij de laatste 3 jaar een 20-tal nummers kwam te componeren.

Het merendeel van deze nummers vinden we terug op deze "Columbia Road" waarbij de titeltrack refereert naar een Londense buurt waar hij destijds een vriend ging bezoeken. De inspiratie vond hij in een oud gedicht van Ezra Pound.

"Columbia Road" "gaat tot op zekere hoogte terug naar een bredere opstelling van instrumenten en stemmen, die doet denken aan Rasmus eerdere werk met rockband Ginger Trees. Het nieuwe album strekt zich uit tot soul en zelfs gospel, maar zijn muzikaliteit blijft stevig geworteld in een folk, akoestische setting.

tracks:

  1. For You
  2. Tiger Island
  3. Mountain Song
  4. City in the Clouds
  5. Lay Your Head
  6. Columbia Road
  7. The Captain and the Key
  8. The Spirit
  9. Somewhere
  10. Lord Give Me Light