© Rootsville.eu

Red's Blues (US)
tiltle: Broke Down in the Fast Lane
music: Blues
release date: 2020
label: Sherry & Ray Music
info artist: Red's Blues

© Rootsville 2020


"Broke Down in The Fast Lane" is het derde album van Red's Blues, een Californische groep onder leiding van het koppel Beth en RW Grisby. Het album heeft 11 nummers, waarvan 10 origineel en een cover van Big Joe Turner.

Alle nummers ontwikkelen persoonlijke verhalen, vol poëzie en besmeurd met veel realiteit, zoals 'Broke Down In The Fast Lane', een nummer dat deze plaat opent en een beeld geeft van de huidige situatiue in de VS. Een ander actueel nummer, dat vertelt over wat er gebeurt als een showbizz–figuur president van een land wordt, is “Flim Flam Man”, met een rockgeluid uit de jaren 60.

In dezelfde toon komt ‘Road Scholar’ terwijl ‘Howlin 'Winds’, de enige versie van het album, dat wat op bluesjazz is gericht. "Sweet Karma" is een nummer met een Stone touch, best opmerkelijk trouwens, maar met een melodie en stemverandering doet het je meteen denken aan Dusty Sprinfield. De smaak voor rock'n'roll is aanwezig in "Forty Years Of Trouble", een lied gewijd aan getrouwde stellen die al vele jaren samen zijn.

Op dit Red's Blues-album staat een nummer gewijd aan de overleden mondharmonicaspeler Lazy Lester. "A Word About Gossip", is gebaseerd op "A Word About Woman" van Lester. Hier wordt gepraat over hoe nepnieuws en roddels de sociale media hebben overgenomen, vooral in deze tijden van pandemie.

Een ander eerbetoon aan een muzikale glorie is "Hands Off", een nummer met een nachtclubachtige sfeer, dat doet denken aan wijlen Peggy Lee. Wij sluiten af met "Say What", een instrumentaal nummer dat klinkt als een langzame versie van "Hideaway" van Freddie King. Red's Blues maakt erg goede muziek, altijd met een basis van blues en rock'n'roll, wat een schot in de roos is voor degenen die van dit soort sound houden.

Tracks:

01. Broke Down In The Fast Lane (3:25)
02. Flim Flam Man (3:23)
03. Road Scholar (4:35)
04. Howlin' Winds (3:10)
05. Jackknifed (2:54)
06. Sweet Karma (3:28)
07. 40 Years Of Trouble (3:43)
08. A Word About Gossip (3:16)
09. G.O.N.E. (3:18)
10. Hands Off (3:18)
11. Say What! (3:24)

Musicians:

Beth Reid-Grigsby: zang
Doug Crumpacker: gitaar
RW Grigsby: bas
Tim Wilbur: drums
Gastmuzikanten: Johnny Burgin op gitaar , Rick Estrin op mondharmonica en Kid Andersen op keyboards.