© Rootsville.eu

Regina Carter Freedom Band (US)
tiltle: Swing States: Harmony in the Battleground
music: Jazz
release date: july 31, 2020
label: Tiger Turn/eOne
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Regina Carter

© Rootsville 2020


De COVID-19-pandemie is als geen ander een humanitaire crisis gebleken en in 2020, een jaar dat voor de Amerikaanse politiek van groot belang is, stelt het de democratie van het land voor nieuwe en onbekende uitdagingen. Terwijl we deze ongekende tijd tegemoet gaan, heeft de gevierde muzikale kracht Regina Carter zich ingezet om een ​​optimistisch en bemoedigend project af te leveren dat het belang van deelname aan het democratische proces oproept. Op "Swing States: Harmony in the Battleground" geeft het openingsnummer onmiddellijk inzicht in Carters jeugdherinneringen aan de discriminatie waarmee Afro-Amerikanen worden geconfronteerd binnen het democratische systeem van de VS, terwijl ze de opofferingen benadrukt die velen moesten ondergaan om het kiesrecht te verkrijgen.

Met de steun van deze echte groep musical all stars, selecteerde Regina de officiële (en onofficiële) liedjes van de 'swing states' die de verkiezingen zullen bepalen, zoals 'Pennsylvania', 'Swanee River' (Florida) en ' Rocky Mountain High ”(Colorado). Een selectie van andere opnieuw bedachte, apropo Amerikaanse klassiekers ronden het album af.

Geboren in Michigan koos Regina ervoor om haar thuisstaat Michigan te vertegenwoordigen door 'Dancing in the Streets' op te nemen, een nummer dat synoniem is met Motown. Regina's verschroeiende vertolking van 'We Shall Overcome' - een volkslied van de burgerrechtenbeweging dat vandaag de dag nog steeds pijnlijk relevant is - kan ook worden beschouwd als een soundtrack om de aanhoudende gezondheidscrisis te doorstaan ​​en te overwinnen. De thuisstaat van uitvoerend producent Kabir Sehgal is "Georgia On My Mind". Regina koos ervoor om het album af te sluiten met het themalied van Faygo Pop, een populaire frisdrank gemaakt in Michigan, en geeft de luisteraar daarmee de broodnodige lichtzinnigheid in de huidige tijd.

"Swing States: Harmony in the Battleground" werd opgenomen in het Clive Davis Institute of Recorded Music aan de New York University, waarbij elk van de groepsstukken werd gearrangeerd door John Daversa. Daversa voegt zich ook bij Kabir Sehgal voor productietaken, naast Doug Davis en Harvey Mason Jr.

Misschien zal de pandemie de veerkracht van Amerikaanse instellingen en de innovativiteit van haar mensen onthullen. Eindelijk kan er een gezamenlijke inspanning worden geleverd om het stemmen gemakkelijker te maken: vroeg stemmen, stemmen bij afwezigheid, stemmen per post, misschien zelfs online stemmen. De huidige situatie zou de katalysator kunnen blijken te zijn om meer recht te geven aan het democratisch proces.

tracks:

01 Welcome To Swing States from Regina Carter
02 Georgia On My Mind
03 Rocky Mountain High
04 Dancing In The Street
05 John Batiste 504
06 You Are My Sunshine
07 We Shall Overcome
08 Harvey Mason in Kansas
09 Home On The Range
10 John Daversa in the Everglades
11 Swanee River
12 Pennsylvania
13 On Wisconsin!
14 Faygo