© Rootsville.eu

Reverend Red (US)
tiltle: Lakewood Dreamers (EP)
music: Roots - Americana
release date: 2020
booking: Rootstown (Kurt De Bont)
info artist: Reverend Red

© Rootsville 2020


"Reverend Red". Voor de roots van deze Americana formatie moeten we helemaal tot tot aan, de rand van "Los Angeles", en meer bepaald naar de "Mojave Desert". In hun thuisland kreeg deze band ook de nickname "The Americana Psycho Band" toegemeten.

Dank zij Kurt De Bont zijn ze nu ook bezig aan een "European Tour" met als extra merchandising hun nieuwste "EP" met als titel "Lakewood Dreamers". Naast frontman Marshall Dymowski die alle nummers schreef voor deze "Lakewood Dreamers" bestaat deze "Reverend Red" ook nog uit Matt Graham, Servio Tritone, Darren David Hendrix en Amanda Burk.

De "EP" bestaat uit 6 nummers die in tegenstelling tot een "live" beleving van deze outlaws ditmaal een dromerige toestand verwekt. Van opzwepende rootsbewegen deze "Reverend Red" nu lichtjes ricthing fijne Americana al dan niet met een donker randje. Wel alle zes mooie nummers om naar te luisteren en die zelfs soms ook pakkend overkomen zoals opener "Here She Knew Love and Hate".

Sinds hun ontstaan in 2009 trachten deze "Reverend Red" aandacht te schenken aan de "Native American Music" met murder ballads alsof ze uit het leven gegrepen zijn. Marshall refereert naar namen als "Slim Cessna Auto Club", "Goddamn Gallows", Nick Cave en Tom Waits. Zeker bij die laatste twee komt dit album van "Reverend Red" bijzonder dicht in de buurt, al merken we ook op dat "Twang" alom aanwezig is.

Bij "Western Slope", in een Waits sfeertje, krijgen we dan echt een verhaal uit de "Mojave" cultuur. Een nummer waarop de fijnste fingerpickin' wordt bovengehaald. Met indian drums als rode draad sluit "Reverend Red" deze mooie "Lakewood Dreamers" dan af met " Does She Know".

tracks:

01 Here She Knew Love and Hate
02 Keep Running
03 Water
04 Western Slope
05 Golden Hue
06 Does She Know