© Rootsville.eu

Rich Krueger (US)
tiltle: The Troth Sessions
music: Singer-songwriter
release date: 2020
info artist: Rich Krueger
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Rich Krueger werd geboren in Brooklyn maar heeft nu als woonplaats Chicago. Hij groeide op met het luisteren naar Jaques Brel welke ook zijn muze zou worden om zo een singer-songwriter te gaan worden. In 1985 startte Krueger de band The Dysfunctionells, die zichzelf omschrijven als "THE Butt-Ugliest Band in Chicago". De muziek van de Dysfunctionells werd door de Chicago Tribune omschreven als "akoestische folkrock". Krueger was de singer-songwriter, gitarist en mondharmonicaspeler van de band. De andere leden van de band zijn bassist Russell Clark, drummer Vencent Edmonds, gitarist Vernon Tonges en accordeonist Oliver Steck. Krueger bracht zijn solodebuutalbum Life Ain't That Long uit in 2017. In 2018 bracht hij zijn tweede soloalbum uit, NOWThen, met optredens van onder meer Robbie Fulks, Gary Lucas en Peter Stampfel.

Met COVID-19 kwamen de plannen om terug te gaan naar de studio, richtte Rich zijn zinnen op de demo's die hij in 2002 opnam terwijl hij zich voorbereidde om op te treden in het stadhuis. Een heel andere release, THE TROTH SESSIONS bevat alleen Rich en zijn gitaar. Troth genoemd naar het woord "Betrothed", de muziek gaat helemaal over relaties. “Het viel me op dat een aantal van de liedjes te maken hebben met uiteenvallen en huwelijken. Het eerste nummer, 'True, True Love', is het nummer dat hij schreef voor de bruiloft van een vriend.

Deze "The Troth Sessions" is een verzameling akoestische solodemo's die in 2002 zijn opgenomen. De aanleiding voor de opname was het produceren van een demo van "The Ballad of Mary O'Connor" voor de auteurs, Mark Hollmann en Greg Kotis. Ze hadden het nummer geschreven voor een artikel in The New York Times Magazine (11/11/2001) getiteld "Songs for the City", met nummers over 9/11. Lou Reed en Run DMC droegen ook liedjes bij aan dat artikel. Op de eerste verjaardag van 9/11 produceerde J Dakota Powell een evenement in NYC genaamd "Brave New World: American Theatre's Response to 9/11". Omdat hun show "Urinetown the Musical" nog liep en A HIT, Mark & Greg werd gevraagd om hun lied bij te dragen. Ze belden me op om te vragen of ik het in Town wilde spelen.

tracks:

01 True True Love
02 Charlie Guitar
03 Love Is Gonna Break The Fall
04 Amazing
05 The Ballad Of Mary O'Connor
06 The One You Love
07 Uncertenty Principle
08 There Is A Wideness To God's Mercy
09 Heaven