© Rootsville.eu

Richard Ray Farrell (US)
tiltle: Three Pints of Gin
music: acoustic blues
release date: 2020
label: Blue Beet Records
info artist: Richard Ray Farrell

© Rootsville 2020

 

“Three Pints ​​Of Gin” is de nieuwe release van de Amerikaanse bluesman Richard Ray Farrell in een paar jaar. Farrell is tegenwoordig voornamelijk in Spanje gevestigd, maar deze nieuwste schijf werd als live-album gemasterd, geproduceerd en opgenomen zonder overdubs in de VS, waar Farrell's eigen roots liggen.

Altijd een echt uitstekende artiest, hier blijkt Farrell een volledig album met 16 nummers dat zijn prachtige, geïnspireerde akoestische pick- en harpspel bevat naast een gruizige, edgy, rauwe sound die perfect werkt en echt de kracht en kwaliteit van de man illustreert.

In het verleden heeft Farrell samengewerkt met anderen en zijn album, “Down Home Old School Country Blue”s, opgenomen met Steve Guyger, blijft misschien een van zijn beste, hoewel ik altijd een persoonlijke voorkeur heb voor een latere release,” I Sing the Blues Eclectic”. Dat gezegd zijnde, “Three Pints ​​Of Gin” is misschien wel het aanbod dat het vorige overtreft met een uitstekende weergave van fretwork virtuositeit en wat echt opwindende lyriek die het hele project uit het gewone verheft en het met kop en schouders boven de massa laat uitsteken. Farrell zelf gelooft dat dit zijn beste plaat tot nu toe is en in werkelijkheid is het moeilijk om het daar niet mee eens te zijn.

Tracks zijn meestal zelf geschreven met een paar uitzonderingen waarin hij "Lazy Woman Blues" van Lonnie Johnson covert, "Funny Feeling Blues" van Fulton Allen en de oude traditionele bluesstandaard "He’s in the Jailhouse Now" in een nieuw kleedje steekt. Dit is een uitstekende plaat.

tracks:

01. Juke Joint Swing
02. Everything's Right
03. Oh Begonia
04. Triflin' Preacher Blues
05. Three Pints of Gin
06. Lazy Woman Blues
07. Buttercup
08. Gotta Have Love
09. Ice Man
10. Funny Feeling Blues
11. Bohemian Life
12. He's in the Jailhouse Now
13. Listenin' to the Fallin' Rain
14. Dope Shootin' Woman
15. Evenin'
16. I'll Be Comin' Home