© Rootsville.eu

Rick Berthod (US)
tiltle: Peripheral Visions
music: Blues
release date: july 04, 2020
label: RB Music
info artist: Rick Berthod
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Ondanks deze "Periheral Visions" Rick Berthod's 8ste album is zal hij toch niet meteen bij de doorsnee blues liefhebber meteen een belletje doen rinkelen. In een vroeger leven speelde Rick bij een band met thuisbasis in LA. Het ietwat steverige genre waar hij tijdens zijn tienerjaren feeling had met namen als Rory Gallager en uiteraard Jimi Hendrix. Het was Albert Collins die hem in 1988 richting West Coast kwam te loodsen waar hij zijn eerste bluesrock band kwam op te richten.

Nog steeds, en dit na 30 jaar, kan je invloeden herkennen van een Robben Ford of een Larry Carlton. Op deze "Periheral Visions" kan je kennis maken met 10 nummers variërend van soulvolle blues met onder meer het Motown instrumentaaltje en openingstrack "Seeing Sideways", en een Tin Pan Alley bluesje als "Fly On".

Nummers als "Memories" en "Treat her Right" kaomen dan weer terecht in het segment van bluesrock waarin Rick Berthod zich hoie dan ook het beste thuis voelt. Mede door het toevoegen van Hammond grooves bevinde enkele nummers zich op een thin line tussen soulvol en bluesrock. "Periheral Visions" is een album met diversiteit en zal de niet kenners wel komen te verrassen zoals ook het afsluitende en instrumentale "Broken Middle Finger".

tracks:

01 Seeing Sideways
02 Love Hungry
03 One More Change
04 Memories
05 Much Love
06 Treat her Right
07 Fly On
08 High Dollar Girl
09 Hard On My Heart
10 Broken Middle Finger

musicians:

Rick Berthod: guitar, vocals
Smiley Lang: bass, vocals
Justin Truitt: drums
Billy Truitt: Hammond, piano
PJ Barth: guitar on #6,8
Ron Anaman: vocals on#7,8