© Rootsville.eu

Robbie Reay (UK)
tiltle: Up and Down
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Robbie Reay

© Rootsville 2020


De vibe op deze nieuwe release van Robbie Reay is geweldig. 10 originele nummers sterk beïnvloed door een authentieke delta blues. Er zijn verschillende stijlen terug te vinden, blues, roots, zelfs folkinvloeden.

Er zit een echte flow in de constructie in tekst en tempo. De opener is een up-tempo deuntje, ‘Skylark’, dit heeft wat volmaakte fingerpicking. ‘Up and Down’ is een pakkende oproep en respons in de ader van de delta blues.

‘2020 Blues’ puft lekker mee met een zware beat, zeker een nummer voor onze dagen in deze wereldpandemie.‘Crossroads 2’ heeft een aantal kenmerkende relaxte slide-gitaarriffs. De ballade, ‘Just The Same’ belichaamt Robbies gevoel voor ambachtelijke songwriting en trekt de luisteraar echt naar binnen en speelt met je emoties.

‘This Time’ heeft een beetje een country-twist,en is een melancholisch liefdeslied. ‘Hold Me Close’, wederom een full-on delta blues met een twist van roots en alweer een sfeervol liefdesliedje. ‘Satisfy My Roll’ is een up-tempo “tongue in cheek” deuntje dat live zeer goed zal werken. ‘Ain't Got No Biscuit’ heeft tinten gospelblues in zich , met een meer ingewikkeld gitaarspel. ‘You’re In My Soul’ is  folky, en doet wat denken aan Bob Dylan. De teksten zijn erg emotioneel en gezongen met een meedogenloze passie.

Deze release vangt een live gevoel op, heeft eerlijke songwritingen is hedendaagse blues op zijn best en tot op het bot gestript.

tracks:

01. Skylark
02. Up And Down
03. 2020 Blues
04. Crossroads 2
05. Just The Same
06. This Time
07. Hold Me Close
08. Satisfy My Roll
09. Ain't Got No Biscuit
10. You're In My Soul