© Rootsville.eu

Robert Jon & The Wreck (US)
tiltle: Last Night on the Highway
music: Southern Rock
release: may 09, 2020
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Continental Record Services (CRS)
info artist: Robert Jon & The Wreck

© Rootsville 2020


Het zal voor de fans hoogst onwaarschijnlijk klinken maar na tal van optredens te hebben gezien van "Robert Jon & The Wreck" wist hij me pas vorig jaar te overtuigen van zijn kunnen. Heeft uiteraard te maken met de smaak voor een genre. Deze Amerikaanse band staat tegenwoordig bijna op elke affiche in Europa. De mannen uit Orange County, California, bestaande uit Robert Jon (gitaar en zang), Andrew Espantman (drums), Steve Maggiora (keys), Henry James (gitaar) en Warren Murrel (bas), geven meer dan van jetje en hebben hier in Europa een schare fans weten bij elkaar te krijgen. Hou je van potig en hard, dan ben je op het goede adres. Loeihard en een zaal of tent die compleet uit het dak gaat bij een concert.


photo Robert Jon © Rootsville

Op opener "Oh Miss Carolina" krijgen we toch in eerste instantie een ietwat terughoudende Robert Jon al zijn er uiteraard wel stevigere stukken in deze song waar mijn inziens er toch een zweem van de iconische "The Band" is waar te nemen. Vorig album werd er ook al gesteld dat ook soul aanwezig is bij deze Robert Jon. Wel dat soulvolle gevoel krijgen we volop met "Work It Out", ver weg van de steverige Southern Rock. Een vleugje rock 'n rol komt hoopvol de kop opsteken met "Can’t Stand It". Het hoeft gezegd dat de beleving met gitarist Henry James steeds voor een dosis welgekomen interactie staat met het publiek.

Na het enigszins laidback gebrachte "Tired of Drinking Alone" schakelen Robert Jon en zijn Wreck met nummers als " Do You Remember" en het rockende "Don’t Let Me Go" weerom een tandje hoger. Met dit laatste nummer komt Greg Allman en de zijn dan weer terug in beeld, mede door de door merg en been snijdende gitaarrifje. Zeker op, wat een ballad zou moeten zijn, is de soulvolle stemintonatie heerlijk om te beluisteren. Nog helemaal anders is de intro van part 1 van de titeltrack dat ook op part 2 nog even akoestisch verder draagt waarna het richting symfonische rock komt te evolueren.

tracks:

01. Oh Miss Carolina
02. Work It Out
03. Can’t Stand It
04. Tired of Drinking Alone
05. Do You Remember
06. This Time Around
07. Don’t Let Me Go
08. One Last Time
09. Gold
10. Last Light on the Highway Pt. 1
11. Last Light on the Highway Pt. 2

musicians:

Robert Jon Burrison: lead vox & guitar
Andrew Espantman: backing vox & drums
Steve Maggiora: backing vox & keys
Henry James: backing vox & lead guitar
Warren Murrel: bas