© Rootsville.eu

Rochelle & The Sidewinders (US)
tiltle: Something Good
music: Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Rochelle & The Sidewinders

© Rootsville 2020


Rochelle & The Sidewinders is een bekroonde, energieke bluesband uit Austin Texas. De Sidewinders hebben opgetreden als hoofdact en ondersteuningsact op tientallen grote muziekfestivals in heel Texas, evenals in veel van de spraakmakende muzieklocaties in de staat. The Sidewinders, gevormd in de zomer van 2015, hebben twee volledige cd's uitgebracht en twee jaar op rij de Austin Blues Society's "Heart Of Texas Blues Challenge" gewonnen! Ze waren ook halve finalisten in de International Blues Challenge 2018 in Memphis TN.

"High Energy" is het minst wat je kan stellen met dit 19 nummers tellende "Something Good". Zeer bluesy met opener "Good Love", het rockende "Rub A Dub", prachtige ballads als met "Treat me The Way You Do" of het funky "Monkey See, Monkey Do" en zo hebben we met de eerste vijf nummers al 5 genres doorleefd.

Met "Dr. Groove" opteren ze dan nog resoluut voor een dosis soul net als "Raggedy and Stomp" waarop lhet lijkt of oma Tina terug ten tonele verschijnt. "Something Good" is een album met zoveel diversiteit dat het wel één grote party lijkt en daardoor meteen een aanrader voor alle festivals als ze weer ten tonele kunnen verschijnen. Met "Happy Boy" krijgen we zelfs een stukje rhythm 'n blues vanuit New Orleans en "Take It From The Top" dat is gewoon swinging jazz.

Alsof dit nog niet genoeg is staat er zelfs een track op als "Party Time" en krijg je zomaa eventjes 19 nummers voorgeschoteld. Get ready for some dynamite feeling met nummers als "I’ve Got a Shadow", het slowbluesje "Blues for The Night" of het Delta afsluitendende "Letter to Layla". Hierheen halen die handel! Something very good...

tracks:

01 Good Love
02 Rub A Dub
03 Something Good
04 Treat me The Way You Do
05 Monkey See, Monkey Do
06 Dr. Groove
07 Raggedy and Stomp
08 I'd Be So Blue
09 Happy Boy
10 Take It From The Top
11 I’m on My Way
12 Make It Right
13 Party Time
14 I’ve Got a Shadow
15 Blues for The Night
16 Pressure Cooker
17 Working for a Livin’
18 I Can’t Let You Go
19 Letter to Layla