© Rootsville.eu

Rory Block (US)
tiltle: Prove It On Me
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: Stony Plain Records
info artist: Rory Block

© Rootsville 2020

 

Deze opname eert de nummers van negen baanbrekende vrouwelijke bluesartiesten, bevat een van haar eigen originelen en wordt op vandaag uitgebracht op Stony Plain Records.


photo Rory Block © Rootsville

“Prove It On Me” presenteert Rory's unieke kijk op nummers van fenomenale vrouwelijke artiesten en songwriters als Arizona Dranes, Elvie Thomas Merline Johnson, Madlyn Davis, Helen Humes, Rosetta Howard, Lottie Kimbrough, Gertrude '' Ma '' Rainey en Memphis Minnie. Rory's doel voor deze release was om enkele van de meer obscure namen van het genre onder de aandacht te brengen, van wie sommigen niet algemeen bekend werden '' ondanks hun immense talent ''. Alle nummers krijgen de behandeling '' Rory Block Band '', terwijl ze hun eigen individuele stijl en bijdrage aan het genre laten zien.

Al meer dan een eeuw hebben bluesvrouwen de overhand gehad om hun muziek op te nemen en uit te voeren. Met deze knappe plaat doet ze deze dames eer aan door ze aan een breed publiek te leren kennen. Ik moet zeggen dat ze daarin slaagt met veel brio.

“ Prove It On Me” is geproduceerd door Rory Block en Rob Davis. Alle zang op de nieuwe schijf is van Rory Block, die ook alle gitaar- en baspartijen speelde op haar Signature Model Martin Guitars. Daarnaast werden alle drums en percussie die op de nieuwe schijf te horen waren - gitaarbongo's, hoedendozen, plastic opbergkuipen, havermoutkisten en houten lepels - gespeeld door Rory.

Het is weer een knappe plaat geworden, zoals wij ze van Rory Block verwachten en ideaal om een aantal onbekende bluesdames te leren kennen.


tracks:

01. He May Be Your Man
02. It's Red Hot
03. If You're A Viper
04. Prove It On Me
05. I Shall Wear A Crown
06. Eagles
07. Wayward Girl Blues
08. In My Girlish Days
09. Milk Man Blues
10. Motherless Child