© Rootsville.eu

Rott'n Dan & Lightnin' Willy (Can)
tiltle: Sweet Sweet Acoustic Blues
music: acoustic blues - country blues
release date: 2020
promotion: Sarah French Publicity
info artists: Rott'n Dan & Lightnin' Willy

© Rootsville 2020

 

Rott'n Dan en de Lightnin 'Willy zijn een akoestisch duo dat zich richt op Pre-War, Piedmont en Country Blues. Daarbij brengen ze hulde aan de groten zoals Sonny Terry en Brownie McGhee, Robert Johnson, Blind Boy Fuller en Mississippi John Hurt, om er maar een paar te noemen. Voor iedereen met een hang naar wat ouderwetse rootsmuziek die je naar de veranda brengt en je streelt als een warme zuidelijke bries.

Deze eerste zelfgetitelde release is een handvol originele composities en een fijne selectie van enkele persoonlijke favorieten van het duo. Het is een reis door het Amerikaanse zuiden en de eerste helft van de 20e eeuw, een tijdcapsule op zich.
 
Het duo weven in en uit verschillende stijlen uit de Mississippi Delta met nummers zoals "I'm Satisfied" en "My Belle", ze raken het Chicago-geluid met "Coliseum Station Blues" en het Ragtime en Vaudevillian-tijdperk met hun "The Lightnin 'Rag" en de "You Gonna Quit me Blues" . Eindelijk waag je je aan het Piemonte-geluid en een paar andere plaatsen er tussen in.
 
Lightnin 'Willy demonstreert zijn vermogen om door verschillende fingerpickstijlen te glijden met Rott’n Dan die uitblinkt in de mondharmonica, die elkaar allebei vocaal complimenteren. Deze twee jongens uit het Canadese noorden brengen hulde aan de voorversterkte blues die de basis legden voor zovelen, en moge dit maar het eerste aanbod zijn met nog veel meer van deze twee.

tracks:

01. I’m Satisfied
02. My Bell
03. Coliseum Station Blues
04. The Lightnin' Rag
05. You Gonna Quit Me Blues
06. Lead Water Blues
07. 100 Days Or More
08. Delia
09. Good Gravy
10. Mercedes Benz

musicians:

Rott'n Dan Shinnan: harmonica, vocals
Lightnin' Willy Ryan: guitar, vocals