© Rootsville.eu

Ruby Lovett (Can)
tiltle: It's A Hard Life
music: Americana, Country
release date: 2019
label: Puff Bunny Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Ruby Lovett

© Rootsville 2020


Ruby Lovett...wanneer je houdt van de country van een Dolly Parton of een Emmylou Harris dan zal je zonder meer ook deze "It's A Hards life" van Ruby Lovett weten te waarderen. Dit albu verscheen in 2019 maar net als bij zoveel albums is de jaarwisseling een overgang van het voorbije en het nieuwe jaar.

Ruby Lovett is puur Country. Ze is erfgenaam van een traditie van vrouwen met striemen en pit, vrouwen die, eerlijk gezegd, country muziek hebben gebouwd en gevoed vanaf het begin tot de vroege Reba. Ze is grappig, onaangetast en ongegeneerd traditioneel van opzet, en de combinatie maakt zowel haar zang als haar aanwezigheid buitengewoon aantrekkelijk. Het feit dat een dergelijke aantrekkingskracht is gekoppeld aan een prachtige unieke stem, is des te beter.

Haar muziek is net zo echt als ze is, vol eerlijke emotie en levensechte situaties / gezongen met onaangetaste gratie en kracht. Haar horen zingen is getuige zijn van de bloei van een leven en muzikale benadering die begon met een jeugd in Laurel, Mississippi. Haar tienermoeder gaf haar op toen ze zeven dagen oud was, dus Ruby werd geadopteerd door een ouder echtpaar. Haar wortels liggen in het zuidelijke evangelie, dat ze als jong meisje in de kerk begon te zingen. Een vroege supporter die de vaak gehouden, door de kerk georganiseerde, hele dag "gospel singin's" met diner op het terrein bezocht, zou haar na elke uitvoering een dollar geven. Op een dag toen ze de spaarpot openbrak waarin ze het geld spaarde, ontdekte ze dat ze $ 56 had verzameld. Ze ging naar buiten en kocht een echt varken.

Deze "It's A Hards life" bevat 10 nummers en enkelen daarvan schreef ze samen met een co-writer. Soms melige country zoalws we deze in onze contreien nog maar af en toe komen te beluisteren. Uiteraard is dit in haar land van afkomst geheel andere koek. De muziek die ik maak is echte countrymuziek", zegt ze. "Het is puur en ongepolijst. Het is de country muziek waar ik van hou, en ik geloof dat er trek in is."

tracks:

01 It's a Hard Life
02 A Father's Love
03 Catfish John
04 The Blues You and Me
05 Where I'm Standing Today
06 Home Sweet Honky Tonk
07 Riley Bring Your Fiddle
08 Straight from My Heart
09 They Don't Know
10 Walking on the Moon