© Rootsville.eu

Rupert Wates (UK)
tiltle: Lamentations
music: Singer-songwriter
release date: december 04, 2020
label: Bite Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Rupert Wates

© Rootsville 2020


De carrousel van geboorte en dood, gezien door de ogen van een kind, en de uitdaging van de liefde in een tijd van breken: dat zijn de thema's van Rupert Wates 'nieuwste cd ‘Lamentations’.Opgenomen op één avond, zonder overdubs, en met alleen de stem van Wates en zijn gitaar, legt het album de organische kwaliteit vast van een live solo-optreden.
De twaalf nummers laten de volle bloei zien van een meestersongwriter op het hoogtepunt van zijn krachten.

Rupert Wates werd geboren in Londen en woont sinds 2007 in de VS. Hij heeft meer dan 40 prijzen voor songwriting en uitvoeringen gewonnen. Hij heeft tien solo-cd's uitgebracht - Sweet Or Bitter Wine (2005), Coast To Coast (2007), Dear Life (2008), Joe's Café (2010), At The Losers 'Motel (2012), The Rank Outsiders Ball (2014) , Colorado Mornings (2016), The Lights Of Paris (2017), Full Circle (2019) en Lamentations (2020).

Hij tekende in 1994 een publishing deal met Eaton Music (Londen) en is sindsdien een fulltime songwriter. In 2018 trad hij op als Finalist in de Kerrville New Song Folk Contest en als Emerging Artist op Falconridge Folk Festival. Meer dan 25 van zijn liedjes zijn gecoverd door andere artiesten, waaronder twee volledige eerbetoonalbums aan zijn materiaal, opgenomen door onafhankelijke artiesten in Nashville en Los Angeles.

In 2010 bracht Wates Joe’s Café uit, een album met 15 originele nummers gebaseerd op waargebeurde verhalen, elk vertolkt door een andere zanger, die de verhalen van gewone Amerikaanse mensen naverteld. Via hen volgen we het verhaal van Amerika zelf: door twee wereldoorlogen, de Dust Bowl-depressie, Vietnam en de strijd voor burgerrechten, helemaal tot op de dag van vandaag. Live opgenomen in de studio in één weekend, roept het warme geluid van het album de gastvrije sfeer op van een café dat de hele nacht open is, waar vrienden samenkomen om hun verhalen te delen. Aanbevolen virtuoze muzikanten op de opname zijn onder meer Darol Anger op viool en Michael Manring op bas.

Joe’s Café is met veel succes gepresenteerd op festivals in Noord-Amerika en op andere locaties in New York City en in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De show won de Best Music Revue op het San Francisco Fringe Festival 2010. Ondanks de Britse achtergrond van Wates en de universaliteit van de aantrekkingskracht van zijn muziek, heeft Folk and Acoustic Music Exchange hem 'een belangrijk figuur in de Amerikaanse muziek' genoemd.

tracks:

01. The Carnival Waltz
02. Waiting for a Friend of Mine
03. In Time of Breaking
04. California One
05. From Where You Are
06. Many Miles to Morning
07. Don’t Leave Me Now
08. And You Shall Have the World
09. Now the Harvest
10. Lamentations
11. Farewell and Adieu
12. I’ll Never Tire of Looking (In Your Eyes)