© Rootsville.eu

Rusty Ends & Hillbilly Hoodoo (US)
tiltle: The Last Of The Boogiemen
music: Hillbilly Blues
release date: april 30, 2020
label: Ecko Records
info artist: Rusty Ends & Hillbilly Hoodoo
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Rusty Ends is zoals ze het zelf stellen "The Real Deal". Een schakel tussen de rock en blues van de jaren 50 en 60 en de 21e eeuw. Rusty leerde zijn vak als tiener spelen in de bars en tavernes langs de Dixie Highway tussen Louisville en Fort Knox. Het publiek bestond uit een combinatie van soldaten, motorrijders, arbeiders, oplichters en werkende dames. De band moest een combinatie van blues, soul en country spelen en dat alles met een beat waarmee de topless dansers konden blijven draaien.

Het album "The Last of the Boogiemen" bevat 12 nummer waarop ze blues en genres die daardoor zijn beïnvloed (rock ’n’ roll, rockabilly en zelfs swing) en vermengen ze tot een pittige hillbilly gumbo. De gitaar van Rusty heeft hem uit de ruige roadhouses gehaald waar hij groepen als de Shirelles, de Drifters, de Marvelettes, Bobby Lewis en de Coasters en The Little River Band begon te steunen.

De opnamen van deze ""The Last of the Boogiemen" werd zeer basic gehouden. met enkel gitaar, bas en drums. Op de nummers "Cheap Wine" en "Let Me Cross Your Mind" krijgen we ook wat tenor sax meegeleverd van de hand van Gary Falk, al is deze inbreng ook wel basic te noemen. Het betreft hier een album met originals al dan niet geschreven met de meedewerking van enkele muzikale kompanen als Gene Wickliffe, Wayne Young, Dave Zirnheld, John Cummings en David Whiterspoon.

Een mix van blues en rockabilly die ook duidelijk de sfeer van Hillbilly in de spotlights weet te brengen. Mooi zijn zonder meer de laidback songs "I Forgot To Say I Love You", "Stiletto Heels and Fishnet Hose" en "We Love Our Way Through the Blues". Afsluitend is er nog het instrumentale "Sinners Strut".

tracks:

01. Cheap Wine
02. Unholy Roller
03. Hillbilly Hoodoo
04. I Forgot to Say I Love You
05. Rockabilly Boogie #1003
06. Cottonmouth Rock
07. Stiletto Heels and Fishnet Hose
08. Let Me Cross Your Mind
09. We Love Our Way Through the Blues
10. Bob Wills Played the Blues
11. Midnight Angels
12. Sinners Strut

musicians:

Vocals and Guitar - Rusty Ends
Background Vocals and Bass - Uncle Dave Zirnheld
Drums - Gene Wickliffe Tenor Sax

special guest Gary Falk