© Rootsville.eu

Ryan Perry (US)
tiltle: High Risk, Low Reward
music: Blues
release date: march 13, 2020
label: Ruf Records
info artist: Ryan Perry

© Rootsville 2020


Na "Heavens To Betsy" van Jeremiah Johnson en "Stand Up!" van Whitney Shay is deze "High Risk, Low Reward" het derde deel van het drieluik van Ruf's Blues Caravan 2020. Deze drie zullen dit jaar de zalen rond trekken met de "Blues Caravan". Bij ons te zien op 30 april in de "Spirit of 66" in Verviers, op 07 mei bij "Goezot" in Oud-Turnhout op vrijdag 08 mei bij de heropstart van de concerten in "De Korenbloem" te Zingem. Bij onze noorderburen kan je deze "Blues Caravan" o.a. vinden op het festival in Kwadendamme.

Het 11 nummers tellende album is een leidraad door de soulful gitaar van Ryan Perry. Ryan maakt sinds 2007 deel uit van de bekende Mississippi formatie "The Homemade Jamz Blues Band". Bij het uitbrengen van hun album "Pay Me No Mind" in 2008 was Ryan Perry amper 15 jaar. Zijn familie Kyle en nog maar 13 en drumster Taya telte amper 9 lentes. Het was vader Renaud die toen de gitaren bouwde. Toen de jongste old school Chicago blues band. Een jaartje later brachten ze toen ook hun album "I Got The Blues For You" uit.

Het begon allemaal in 2007 toen Ryan Perry als tiener fenomeen en zijn familie band in de spotlights kwamen te staan op de "International Blues Challenge" in Memphis. De talenten van deze Ryan Perry zijn de afgelopenjaren alleen maar gegroeid en na het solodebuut van 2020 op Ruf Records gaat Ryan nu voluit.

Het album kwam er niet vanzelf volgens Ryan "was het moeilijkste wat ik tot nu toe heb gedaan." Ook nu zal de soulvolle inbreng van Ryan Perry nog de volgers van "TheHomemade Jamz Blues Band" naar zich toe trekken. De 11 nummers werden ingeblikt in de Berlijnse "Studio Erde" met als producer bassist Roger Inniss. Van klassieke blues als opener "Ain’t Afraid To Eat Alone" over de BB King blues "Why I Sing The Blues" tot het swampy afsluitende "Hard Times" hij zal samen met Jeremiah Johnson en Whitney Shay het beleven waard zijn. Dit hoort bioj de nieuwe generatie van hedendaagse blues.

tracks:

01. Ain’t Afraid To Eat Alone
02. Homesick
03. Pride
04. A Heart I Didn’t Break
05. Why I Sing The Blues
06. One Thing’s For Certain
07. High Risk, Low Reward
08. Changing Blues
09. Oh No
10. Evil Is Going On
11. Hard Times