© Rootsville.eu

Safari Season (SE)
tiltle: A New Future (EP)
music: Americana
release date: 2020
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Safari Season

© Rootsville 2020

 

Anders Lindgren begon zijn muziekcarrière als punkmuzikant in zijn geboorteplaats Karlstad in het westen van Zweden. Zijn onwaarschijnlijk genoemde groep Ebe Johnsson's Swing Quintet had een cultstatus en speelde regelmatig in Zweden. Anders verhuisde al snel naar Stockholm, waar hij contact maakte met Ylva Håkansson en samen richtten ze de groep "99th Floor" op.

"99th Floor", berucht om hun live optredens, speelde op de grootste festivals in Zweden en ontving geweldige airplay en tv (in Zweden en in het buitenland). 99th Floor bracht een paar singles uit en was op verschillende compilaties, zowel in Zweden als in het buitenland. Hun eerste vinylsingle "Dreamland" / "The Blue Hour" werd beoordeeld in het Amerikaanse tijdschrift "Option Magazine" "As the best single of the year". De platenpool “Rockpool” vond de single zo leuk dat ze de single in de VS promootten. Hun muziek is ook gebruikt in twee lange films. "99th Floors" releases hadden altijd uitstekende recensies.

Lars Ryen is geboren en getogen in Torsby, een klein stadje in het middenwesten van Zweden. Hij zong en speelde in lokale rockbands voordat hij in zijn tienerjaren naar Stockholm verhuisde. Lars sloot zich aan bij "The Flames", wiens reputatie als vocale tovenaars hen overal in Zweden meenam. Lars sloot zich vervolgens aan bij "The Productions", een negenkoppige soulpopgroep met onder meer Lotta Engberg en Ulf Jansson, die nu op zichzelf sterren spelen. De band speelde clubs en festivals in heel Zweden. Het volgende project voor Lars was om zijn eigen band "Touch" te vormen, een sterke pop-combo met originele liedjes geschreven door Lars.

"A New Future" "is een nieuwe spannende 4-track CD/EP van het Zweedse duo Safari Season. Het titelnummer is een spannend epos van 6 minuten over de onverbiddelijke voortgang van de tijd, en we moeten allemaal het verleden onthouden om een nieuwe en nog betere toekomst op te kunnen bouwen. Digitaal en fysiek uit op Paraply Records, met distributie door Border Music, 29 mei 2020.tracks:

01. A Nex Future
02. The Way I Walk
03. Nowhere To Run
04 Den Väg Jag Gär

musicians:

Lars Ryen: vocals
Anders Lindgren: guitars, keys

additional musician:

Daniel Gullö: bass, drums, keys, guitars