© Rootsville.eu

Sam Joyner (US)
tiltle: When U Need A Friend
music: NOLA - Soulblues
release date: august 10, 2020
label: Sam Joyner Music
info artist: Sam Joyner
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Geboren en opgegroeid in Chicago, staat Sam Joyner internationaal bekend om zijn Blues, R&B, Jazz en Reggae Styling. "Spirits on Bourbon" in New Orleans en "Teddy’s Juke Joint" houden hem bezig als hij niet speelt met zijn band en andere prominente groepen in de regio. Zijn originele muziek is een combinatie van Chicago Urban Blues en New Orleans-stijl met een mix van oud en nieuw.

Voor ondergetekende is deze Sam Joyner nog een onbeschreven blad maar vanaf "note one" weet hij mijn interesse op te wekken. Zeker wanneer die horny horns door de boxen galmen op het soulvolle "Must Be Jelly", heerlijk om op deze grooves kennis te maken met deze Sam Joyner. Nog beter wordt het wanneer we met "Goin’ To Chicago" niet echt naar de "Windy City" afreizen maar terecht komen in de "Big Easy" en ons zo recht naar het French Quarter brengen.

Raar wanneer Chicogo zo wordt bezongen met het heerlijke New Orleans gevoel. Ook met "Hard 4 Tha Money" en het met rhythm 'n blues geïnfecteerde "Them Bluez" blijven we ronddwalen in Bourbon Street. Even het tempo afbouwen dan met het slowbluesje "Breakin’ Up Our Happy Home" en ook dit voelt hemels aan. Na 5 nummers op deze "When U Need A Friend" heeft deze Sam Joyner zich als een "vriend" weten op te werken.

Wat dan gezegd van "Nothin’ You Can Do About Love" wanneer we worden meegezogen door het "Funky Meters" gevoel. Ook het soulbluesje "Onions Ain’t The Only Thing" krijgt van Sam's nieuwe vriend de volle aandacht. Floorfiller avant la lettre is zeker en vast zijn lijflied "Sam Joyner In Tha Hause" alvorens af te sluiten met de prachtige ballad en titeltrack "When U Need A Friend". Sam Joyner, a name to remember....

tracks:

01 Must Be Jelly
02 Goin’ To Chicago
03 Hard 4 Tha Money
04 Them Bluez
05 Breakin’ Up Our Happy Home
06 Nothin’ You Can Do About Love
07 Natural Born Luvah
08 Onions Ain’t The Only Thing
09 Sam Joyner In Tha Hause
10 When U Need A Friend