© Rootsville.eu

Sam Lewis (US)
tiltle: Solo
music: Singer-songwriter
release date: february 07, 2020
label: Loversite Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Sam Lewis

© Rootsville 2020


Liefst 19 eigen nummers bevinden er zich op het nieuwe album "Solo" van Sam Lewis. Het album werd opgenomen in de "Southern Ground Studios" in Nashville met als producer Brandon Bell samen met Sam Lewis. "Solo" is het soort album dat jaren kan meedraaien, volledig tijdloos of je nu reeds fan bent of het nog moet gaan worden.

Na tiental jaren van het touren over de hele wereld (meestal solo), besloot hij om dit solo-akoestische album op te nemen dat nieuwere nummers bevat en ook opnieuw uitgebrachte nummers waar er nog steeds wordt achter gevraagd opnieuw te verzinnen. Het album werd opgenomen voor een live publiek in Nashville op in september van vorig jaar.

Sam Lewis is een van de best bewaarde geheimen van de rootsmuziek. Zijn beroemde collega Chris Stapleton prees hem al aan als ‘een moderne Townes van Zandt’. Dankzij zijn soulvolle stem en fijne hand van songschrijven is elk nummer van Sam Lewis raak. In 2018 verscheen Lewis’ meest recente album Loversity.

Met zijn rijke soulvolle klankkleur, goed bewerkte nummers, roots country en blue-eyed soul verbindt Sam Lewis de puntjes. Of het nu gaat om genres of staatslijnen, hij heeft een verhaal samengesteld dat mensen moeten horen. Sam Lewis 'debuutalbum ‘Waiting on you’ ontving toprecensies en kwam uit in 2015. In mei 2018 volgde er het album "Loversity" waaraan hij meer dan anderhalf jaar heeft besteed aan schrijven. Zijn klassieke stijl blijft aanwezig maar is gerijpt, met een meer dan verfijnd wereldbeeld.

Sam Lewis heeft met iedereen samengewerkt, van Leon Russell tot The Wood Brothers. En hoewel hij vaak wordt gelabeld met een of andere vorm van het woord ‘soulful’ ontmoet de stijl van Lewis op een kruispunt van veel verschillende genres.

tracks:

01. What Does it Mean
02. Southern Greek Tragedy
03. Bluesday Night
04. In My Dreams
05. I’m a River
06. Runaway Bride
07. Neighbors
08. Things Will Never Be the Same
09. Waiting on You
10. Virginia Avenue
11. I’m Coming Home
12. Never Again
13. 3/4 Time
14. The Light
15. Everything’s Going to Be Different
16. The Only One
17. Talk About It
18. When Come the Morning
19. I Love You