© Rootsville.eu

Sammy Brue (US)
tiltle: Crash Test Kid
music: Singer-songwriter
release date: june 12, 2020
label: New West Records/Pias
info artist: Sammy Brue
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2020


Sammy Brue schrijft sinds zijn tiende liedjes. Nadat hij voor Kerstmis een akoestische gitaar van zijn vader had gekregen, omarmde hij het instrument snel en begon hij de liedjes van Bob Dylan en Woody Guthrie te leren. Binnen twee maanden had hij zijn eerste origineel geschreven, met de titel 'The Woody Guthrie Song'.

Deze " Crash Test Kid" is op zijn 18de zo zijn 2de album na zijn debuutalbum "I Am Nice". Realisme en verhalen vertellen zijn kenmerken die prominent aanwezig zijn bij de singer-songwriter uit Utah. De Amerikaanse muzikant is inmiddels 18, maar is zijn wilde haren gelukkig nog niet kwijt. De afgelopen jaren toerde Sammy Brue onder andere met Justin Lukas Nelson en Townes Earle. Voor de Corona crisis zagen we hem ook als support act voor die andere youngster Marcus King. "Crash Test Kid" klinkt een stuk volwassener dan het debuutalbum van Sammy Brue, al is deze singer-songwriter zijn jeugdige onbevangenheid gelukkig nog niet kwijt. 

De groeiende drukte hielp Brue om een platencontract te sluiten bij New West, de thuisbasis van Americana-iconen als Rodney Crowell, Steve Earle en John Hiatt. Na zijn twee volledige albums en zijn eerste internationale tour achter de rug, is Sammy Brue nuchter over het zetten van zijn volgende muzikale stappen.

Sammy Brue kan op "Crash Test Kid" uit de voeten als folky troubadour al bevat "Crash Test Kid" ook songs vol invloeden uit de rock ’n roll en zelfs soms met een punky gevoel. Alsof zijn rootsmuziek er plots ook zonniger komt uit te zien waarbij "True Believer" ook voer is voor de meer poppy liefhebbers. Uit deze "Crash Test Kid" werd het futuritisch achtige "Megawatt" geselecteerd om als single te worden uitgegeven.

tracks:

01 Gravity
02 Die Before You Live
03 Teenage Mayhem
04 True Believer
05 Pendulum Thieves
06 Crash Test Kid
07 Megawatt
08 Fishfoot
09 Skatepark Doomsday Blues
10 What You Give
11 Paint It Blue