© Rootsville.eu

Sarah Thorpe (F)
tiltle: Deep Blue Love
music: Jazz
release date: january 17, 2020
label: Dot Time Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Sarah Thorpe

© Rootsville 2020


"Dot Time Records" is verheugd op 17 januari de release van ‘Deep Blue Love’ van Sarah Thorpe aan te kondigen. Zangeres "Sarah Thorpe" levert een album met zwoel origineel materiaal en doordachte vertolkingen van jazzklassiekers, die haar onderscheidende stem en frasering combineert met rijke arrangementen, dynamische solo en ritmische verve. Thorpe, die in Frankrijk woont, gebruikt de tien stukken die op dit album worden uitgevoerd als voertuigen voor haar expressie; Een verfrissende kijk op de rol van de vocalist in een jazzcontext. De emotionele vocale uitvoering van Thorpe gecombineerd met een rijke harmonische en melodische uitvinding onderscheidt haar in het drukke muzikale landschap van vandaag. De intensiteit en diepe muzikaliteit van ‘Deep Blue Love is deels te danken aan het fantastische personeel aan de zijde van Thorpe. Het album bevat Olivier Hutman op piano, Darryl Hall op bas, John Betsch op drums en speciale gasten T.K Blue op altsax, Josiah Woodson op trompet, Ronald Baker op trompet en Ismael Nobour op drums.

De neiging van Thorpe voor moderne jazzcomposities wordt bewezen door de stukken die de vocalist op deze release koos, prachtige instrumentale melodieën van componisten zoals Pat Metheny, Horace Silver, Randy Weston en Wayne Shorter die Thorpe naadloos in het vocale jazzidioom verwerkte. De weemoedige interpretatie van de kunstenaar van de "Lonely Woman" van Horace Silver, en haar vertolking van "Pretty Strange" van Randy Weston tonen de faciliteit van Thorpe als verteller en vocaliste aan. Luisteraars zullen genieten van de fascinerende pure toon van Thorpe in combinatie met de volmaakte fluit van instrumentist T.K Blue op Pat Metheny's 'Free', een echt transfixerende arrangement van Metheny's compositie.

De originele composities van Thorpe tonen haar diepe kennis van de jazztraditie en haar diep aangeboren ritmische gevoeligheid. Elk nummer is op groove gebaseerd en beschikt over sterke melodieën en improvisatiemogelijkheden met behoud van een diep gevoel voor betekenis dat wordt omarmd door elke songtekst van de zanger. Het titelnummer van het album begint het record op een hoog, indrukwekkend bereik van Thorpe. De diversiteit van groove en feel op dit album is een traktatie op zich. Naarmate het album vordert, wordt het publiek getrakteerd op een Latijnse groove, een tweedelijnsgevoel, een wals en swinggrooves die elk oprechter en authentieker worden gespeeld dan de vorige; bovenop deze groeven stijgt de stem van Thorpe.

tracks:

01 Deep Blue Love
02 Free
03 Sweet Love Serenade
04 Urban Nostalgia
05 To Be Loved By You
06 Pretty Strange
07 Sunday Daydreaming
08 The Wind
09 Lonely Woman
10 Infant Eyes