© Rootsville.eu

Sari Schorr (US)
tiltle: Live In Europe
music: blues rock
release date: march 06, 2020
label: Manhatton Records
info artist: Sari Schorr
booking: Daniela Vazzoler (Good Time Booking)

© Rootsville 2020


Het was in 2016 dat deze uit de "Big Apple" afkomstige rock blues artieste wervelend van zich liet spreken. Achter deze ontdekking zat toen ook producer/muzikant Mike Vernon en het was hij die haar in 2017 naar het Gevarenwinkel festival bracht. Enkele jaren later is ze niet meer weg te denken op de blues podia en zo staat ze dit jaar op de affiche bij de "Hageland Blues & Roots Night".


photo Sari Schorr © Rootsville

Sari Schorr, dat is pure blues rock en werd in eerste instantie in haar thuisland gezien als een volgende Janis Joplin. Haar vorige album "Never Say Never" kwam uit in 2018 en dit na haar debuutalbum "A Force Of Nature" uit 2017.

Deze "Live In Europe" geeft een ware impressie waar voor diegene die deze furie nog niet aan het werk hebben gezien. Op het album staan 12 nummers waarbij de laatste twee als akoestische bonus kunnen worden aanzien. Rauwe blues die aan je trommelvliezen blijft kleven met eigen originals maar ook met een smaakmakende versie van Willie Dixon zijn "I Just Want To Make Love To You". Een nummer waarmee Diva Etta James zich vroeger al de charts mee in wist te zingen. Hier in een soms funky versie gebracht door Sari Schorr.

Het album is geen achtereenvolging van de nummers die soms wordengescheiden van een stilte. Een opmerkelijke versie van "Black Betty" van Lead Belly is ook vooraadig waarna ze samen met haar band de akoestische toer opgaat met als uiteindelijke afsluiter de akoestische nummers met naats haar howlin' voice ook Bob Fridzema en zijn black & white keys in de sporlights.

tracks:

01 The New Revolution
02 Demolition Man
03 Ain't Got No Money
04 Turn The Radio On
05 Damn The Reason
06 I Just Want To Make Love To You
07 Thank You
08 Valentina
09 Back To LA
10 Black Betty
11 Ready for Love (Acoustic) Bonus Track
12 King of Rock and Roll (Acoustic) Bonus Track

musicians:

Sari Schorr: Vocals
Ash Wilson: Guitar
Mat Beable: Bass
Roy Martin: Drums
Bob Fridzema: Keys