© Rootsville.eu

Scott McClatchy (US)
tiltle: Six Of One
music: Rhythm 'n Blues - Rock
release date: 2020
label: LIB Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Scott McClatchy

© Rootsville 2020


Na zijn keelkanker te hebben overwonnen en jaren van stilzwijgen is de rocker Scott McClatchy terug met het wervelende album "Six Of One". Scott McClatchy begon als zanger en gitarist voor "The Stand" in Philadelphia. McClatchy leidde "The Stand" door een succesvolle run, waarbij hij onder meer werd uitgeroepen tot Best Unsigned Band door zowel het tijdschrift East Coast Rocker als WMMR Radio. De muziek van McClatchy vervaagt de lijnen tussen alle stijlen van Amerikaanse muziek. Rock, folk en country zijn allemaal bouwstenen van zijn songwriting.

McClatchy en zijn band hebben nationaal samengewerkt met uiteenlopende acts als Steve Earle, John Hiatt en Little Steven. McClatchy trad ook akoestisch op met artiesten als "T-Bone Burnette" en Corey Glover (Living Colour). McClatchy verliet zijn geboorteland Philadelphia voor New York City om de krachten te bundelen met Scott Kempner en Manny Caiati van "The Del Lords". McClatchy is helemaal terug met deze "Six Of One", uitgebracht in volle Corona crisis en dit keer met een 10-koppige band die een volledige blazerssectie zal bevatten.

Op deze "Six Of One" vinden we een rock tracklijst van 6 originelen en 6 covers om een feestje mee te bouwen. McClatchy heeft zelfs een paar oude vrienden naar deze party meegebracht om het geluid compleet te maken, met name Eric Ambel, gitaar, Scott Kempner, gitaar en Tommy Womack, zang en mondharmonica.

Naast zijn eigen werk krijgen we ook covers Graham Parker met "Heat Treatment" en "Ophelia" van The Band. Nu nog de Corona crisis overwinnen en hem met volledige band naar de Lage Landen halen.

tracks:

01. Rock and Roll Romeo
02. Midnight in Memphis
03. Wedding Day Dance
04. Heat Treatment
05. Break Even
06. Suite Laura Blue Eyes
07. Smoke
08. Ophelia
09. Prayers
10. Summer of 89
11. Roving Eye
12. Grand Central Station