© Rootsville.eu

Scott Weis Band (US)
tiltle: Simmer Me Down
music: Bluesrock
release date: 2020
label: Independent
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: Scott Weis Band

© Rootsville 2020


Liefhebbers van Led Zeppelin of Humble Pie zullen bij het beluisteren van deze "Simmer Me Down" van de "Scott Weis Band" de volume knop wel eventjes een draai komen te geven. Deze "Scott Weis Band" wordt in Pennsylvania aanzien als één van de beste bluesrock bands van de staat en werd door "Shinbone Magazine" aldus verkozen als dusdanig.

Al 15 jaar werkt de band in de VS en Europa aan hun road to glory als headliner op festivals en nachtclubs. Elke show verlaten de fans volkomen weggeblazen de zaal. Wat de menigte trekt, is hun pure soulgeluid, emotioneel doordrenkte rock gespeeld met het genie van muzikaliteit die zelden wordt gezien in een liveshow.

De band bestaat uit Scott Weis die door zijn soulvolle klankkleur meteen de hoofdrol komt op te eisen. Verder is er nog de ritme sectie die bestaat uit bassist Robert Kopec en drummer Roger Voss. Meteen al bij aanvang van de stompende grooves op "Pride and Soul" komt daar de howlin' voice van Cindy Mizelle zich in de spotlights te werken en die stem zal blijven nazinderen tijdens de ganse duur van het album.

Scott en zijn band hebben het niveau van blues en rock verhoogd met hun energierijke stijl, waarbij ze een beetje een old ‘Memphis-ziel combineren om je muzikaal vrij te maken. Deze "SWB" heeft fans in het hele land met één luisterbeurt gewonnen. Puur en innovatieve rock zoals tijdens de "Filmore" era.

Na als eerste twee nummers het eerder donkerder hebben kunnen beluisteren krijgen we met de titeltrack het barrelhouse bluesje "Simmer Me Down". Nog meer diversiteit volgt er wanneer het soulvolle "When Something Is Wrong With My Baby" van Sam & Dave uit de speakers komt te galmen. In 1967 geschreven door het de Stax componisten van dienst, Isaac Hayes en David Porter.De man van hierboven heeft al in enkele nummers de hoofdrol opgeëist maar in de bluesrock afdeling zal wel iedereen Billy Gibbons zijn "Jesus Just Left Chicago" herkennen.

Voor de doorsnee bluesfanten is er ook "Right Were It Belongs" en het met funk geïnfecteerde "The Way I Do" en daarmee is er van verveling hoegenaamd geen sprake op deze "Simmer Me Down". Zo ook niet bij de excentrieke afsluiter "Transcendence".

tracks:

01 Pride and Soul
02 All Over Again
03 Simmer Me Down
04 When Something Is Wrong With My Baby
05 Helpless
06 Jesus Just Left Chicago
07 Right Were It Belongs
08 The Way I Do
09 Saved
10 Transcendence