© Rootsville.eu

Seasick Steve (US)
tiltle: Blues in Mono
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label:
There’s A Dead Skunk Records
info artist: Seasick Steve


© Rootsville 2020


Seasick Steve is, in deze coronatijden, een bezige bij. Na “Love & Peace” is dit al zijn tweede album van het jaar. Goed bezig zou ik zo zeggen.

Met de titel ‘Blues in Mono’, vertelt de albumhoes precies wat je kunt verwachten. Slechts één man, één stem, zijn akoestische gitaar en een microfoon.‘Blues in Mono’ is een tijdloos eerbetoon aan traditionele, akoestische countryblues opgenomen met een microfoon uit de jaren veertig, waarbij Seasick Steve de nummers solo uitvoert, rechtstreeks op een oude bandmachine. Dit is een album waar fans al jaren om schreeuwen.

Op ‘Blues in Mono’ speelt Seasick Steve enkele van zijn beste uitvoeringen om een fris, puur bluesalbum af te leveren dat het perfecte tegengif biedt voor de moeilijke tijden waarin we leven. Steve heeft een selectie van nummers samengesteld om te coveren, van zijn favoriete artiesten zoals Willie Dixon, Lightnin ’Hopkins, Charlie Patton en Mississippi Fred McDowell. Het album bevat ook vier nieuwe Seasick Steve-nummers, waaronder de hoofdtrack ‘Well, Well, Well’ of“Waiting For The Greyhound In Charleston”.

Hij zet ook een knappe presatie neer in RL Burnsides ‘Goin Down South’, schitterend nummer dat ook op de nieuwe plaat staat van onze eigenste Tiny Legs Tim. Ik was nooit echt weg van Seasick, maar met deze plaat weet hij mij zeker in te pakken.

Tracks:

01. Fred's Worried Blues
02. My Babe
03. Laughing To Keep From Crying
04. Well Well Well
05. Buddy Brown
06. Goin' Down South
07. Waitin' For The Greyhound In Charleston, S.C.
08. Miss Maybell
09. Whisky Headed Woman
10. Moon Going Down
11. Golden Spun
12. Dusty Man