© Rootsville.eu

Shawn Pittman (US)
tiltle: Make It Right
music: Blues
release date:april 10, 2020
info artist: Shawn Pittman
label: Continental Blue Heaven
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Eind april maakt deze Shawn Pittman een tour doorheen Europa met aan zijn zijde niemand minder dan Anson Funderburgh en Mike Morgan, dit onder de noemer van "Texas Blues Guitar Summit". Ze plannen onder meer optredens op "Moulin Blues", in de "Banana Peel" te Ruiselede en bij "Move2Blues" in Hasselt.

Zijn eerste album, 'Blues From Dallas', werd opgenomen in 1996 en later opgepikt en omgebouwd voor zijn nationale debuut in '97 als 'Burnin' Up 'op het kortstondige Cannonball Records label. Zijn tweede album, 'Something’s Gotta Give', werd geproduceerd door Jim Gaines en volgde in 1998. Pittman toerde kort als ritmegitarist voor Susan Tedeschi in ’99, net lang genoeg om samen met haar op televisie te verschijnen in de Conan O'Brian Show. Het jaar daarop verhuisde hij naar Austin en nam zijn derde album 'Full Circle' op, gesteund door Stevie Ray Vaughans ritmesectie Double Trouble. In 2004 werd een meer experimenteel en avontuurlijk album uitgebracht, getiteld "Stay". Na een broodnodige onderbreking van de muziekbusiness en wat serieus zoeken naar de ziel van 2005-2008, keerde Pittman terug naar het optreden en maakte een plan om één album per jaar op te nemen.

Na de release van zijn album "Everybody Wants To Know" in 2018 toerde Shawn Pittman uitgebreid door Europa met de gekende Duits/Turkse bluestandem Erkan Ozdemir op bas en zijn zoon Levent op drums. Dit pakte zo goed uit dat het trio een paar dagen aan opnames in Denemarken heeft gemaakt. Het duurde twee dagen opnemen en een dag mixen in de Heyman Studio in Kopenhagen om 12 levendige nummers te bedenken waaruit het 13e album "Make It Right" van Shawn bestaat.

Hoewel hij vaak nauw verbonden is met de Lone Star State sinds hij zich begin jaren '90 in Dallas, Texas vestigde, is zanger/gitarist Shawn Pittman eigenlijk een inwoner van Oklahoma. Pittman verhuisde op zijn zeventiende naar Dallas, Texas, waar hij de Booker T Washington High School of the Performing Arts bezocht. Later stopte hij, maar nam zijn muziekopleiding op dankzij zijn oom die hem naar de Jam van de Schoener in Dallas zou brengen, waar hij Sam Myers voor het eerst ontmoette. Volgens Pittman was "Sam Myers een van de beste muzikanten waarmee ik ooit heb gespeeld!" Extra begeleiding en inspiratie kwamen van de lokale muzikanten Mike Morgan en Hash Brown.

Op het album vinden we 12 nummers terug die allen wel door Texas Blues zijn geïspireerd. Opener is het low down klinkende "Done Tole You So!". Uiteraard laat Shawn Pittman meestal zijn gitaar spreken zoals op het funky gerelateerde "Finger on the Trigger". Inspirerend zijn zonder meer de blues ballad "How Long?", het dansbare "For Right Now" en het instrumentale "Cold Sweat". Rock 'n roll dan nog met het afsluitende "I’m Done".

tracks:

01 Done Tole You So!
02 Finger on the Trigger
03 Make it Right!
04 I Feel Good
05 There Will Be a Day
06 How Long?
07 For Right Now
08 Cold Sweat
09 Woke Up Screaming
10 Let it Go
11 Fair Weather Friend
12 I’m Done