© Rootsville.eu

Shirley King (US)
tiltle: Blues For A King
music: Blues
release date: 2020
label: Cleopatra Records
info artist: Shirley King

© Rootsville 2020

 

Als blueszingende dochter van B.B. King heeft Shirley King de titel "Daughter of the Blues" verdiend, maar ze is een uitstekende zangeres en artiest op zich en is in staat om alle soorten muziek te zingen die haar pad kruisen.

Wees dus getuige van haar nieuwste full album, “Blues For A King”, dat muzikale genres kruist van blues tot rock tot soul en weer terug.

Zelfs naast gasten met een hoog wattage als Joe Louis Walker, Robben Ford, Junior Wells, Pat Travers & Elvin Bishop, schittert King absoluut als ze een spectaculaire versie van de bluesklassiekers "Gallows Pole" en "Hoodoo Blues Man" uitvoert, evenals de soulhit "Johnny Porter" (oorspronkelijk van The Temptations) plus twee nummers van de Britse rockband Traffic, "Can't Find My Way Home" en "Feelin 'Alright?". Het album wordt afgesloten met een krachtige versie van Etta James 'onvergetelijke' At Last ', wat aangeeft dat Shirley King eindelijk de aandacht en erkenning krijgt die ze zo rijkelijk verdient.

Knappe plaat is dit geworden en dat is niet alleen de verdienste van de gastmuzikanten maat vooral van King zelf. Niet voor niets werd ook deze plaat uitgebracht op 19 juni, dag van Juneteenth, waarop de het einde van de slavernij wordt herdacht. Een statement dus...

tracks:

01. All Of My Lovin' (Feat. Joe Louis Walker)
02. Feelin' Alright? (Feat. Duke Robillard)
03. I Did You Wrong (Feat. Elvin Bishop)
04. That's All Right Mama (Feat. Pat Travers)
05. Can't Find My Way Home (Feat. Martin Barre)
06. Johnny Porter (Feat. Arthur Adams)
07. Feeling Good (Feat. Robben Ford)
08. Give It All Up (Feat. Kirk Fletcher)
09. Gallows Pole (Feat. Harvey Mandel)
10. Hoodoo Man (Feat. Junior Wells & Joe Louis Walker)
11. At Last (Feat. Steve Cropper)