© Rootsville.eu

Sissy Castrogiovanni (I)
tiltle: Terra
music: Vocal Jazz
release date: may 10, 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Sissy Castrogiovanni

© Rootsville 2020


Sissy Castrogiovanni is een bekrronde jazz singer en kondigt met trots de release aan van van haar tweede solo album "Terra". Het album, waarvan de titel verwijst naar Moeder Aarde, is een meditatie over onze spirituele en ecologische opvatting van onze thuisplaneet, die de luisteraar eraan herinnert te vertrouwen op het goddelijke vermogen van de aarde om het uitgestrekte landschap van het leven te beheren.

Volledig gezongen in Siciliaans dialect, zijn Sissy's composities een aantrekkelijke synthese van muzikale culturen; een plezierige ingewikkeldheid van haar Siciliaanse en mediterrane invloeden, aardse Afrikaanse ritmes, tribale stemmen en avant-gardistische jazzharmonieën. Naast Sissy staat op dit album een ​​zwaar slagend personeel waaronder pianist Tim Ray; bassist Jesse Williams; saxofonist Lihi Haruvi; gitarist Claudio Ragazzi; percussionisten Jamey Haddad, Marcus Santos, Fabio Pirozzolo; drummer Jorge Perez-Albela; en multi-instrumentalist Puccio Castrogiovanni die twee traditionele Siciliaanse instrumenten ten gehore brengt, de marranzano en zampogna, en zijn zang uitleent. Het album bevat ook een strijkkwartet en een vocaal koor in sommige nummers.

Het titelnummer 'Terra' (Earth) van het album behandelt grote vragen over ons begrip van deze planeet. Het nummer maakt ook sterke milieuverklaringen: 'Luister goed, hoor je het? Nu huilt ze om genade. Wie heeft jou het recht gegeven om voor God te spelen? Hoe kunt u in de ogen van uw kinderen kijken terwijl u het voedsel dat hun honger stilligt, vergiftigt? Wie heeft je verteld dat deze moeder zou zwijgen terwijl ze naar de vernietiging zou kijken?

Het album begint met Sissy's arrangement van het Amerikaanse traditionele volkslied "Wayfaring Stranger" met teksten in het Siciliaans en een mooie reharmonisatie die de toon zet voor de sonische verkenning van deze release. Sissy noemde dit arrangement "Gandalf", een wijze en kalmerende aanwezigheid op het pad van de rondtrekkende vreemdeling in het nummer. Het nummer brengt de luisteraar in de mentaliteit van een landbewoner en verkent met gemak en plezier ruig terrein.

Het volgende nummer "Magia" (Magic), is een levendig stuk versierd met Afrikaanse ritmes. De inspiratie voor deze compositie is de manier waarop mensen vaak keuzes maken vanuit de overtuiging dat het leven moeilijk is en dat dromen alleen zijn voorbehouden aan een enkeling. Sissy stelt een provocerende vraag: zouden we dezelfde keuzes hebben gemaakt als we in plaats daarvan allemaal als kinderen hadden geleerd dat het leven het beste voor ons reserveert, dat er geweldige kansen zullen ontstaan, dat we de gelukkigen zijn, dat we goochelaars zijn met krachtige spreuken , en we zouden hoog kunnen vliegen met onze fantasieën?

De weemoedige, reflecterende ‘Nsonna’ is een ballad die Sissy voor haar zoon schreef. Sissy roept uit: “Aan mijn zoon, Manuel: Dream. Droom groots. Droom altijd. Ook al lijkt het soms moeilijk. Zelfs als iemand uw redenen misschien niet begrijpt. ' Andere belangrijke boodschappen die de kunstenaar wil overbrengen, gaan over het vertrouwen op ons lef en innerlijke instinct ("‘ A Panza "); over zelfvergeving en acceptatie ("Paci"); over eenheid en liefde voor de mensheid, in een denkbeeldig land waar genezing van de ziel mogelijk is ("Ama").

Het laatste nummer op het album "E Vui Durmiti Ancora" is Sissy's vertolking van een traditionele Siciliaanse serenade over liefde. De teksten zijn "Wake up! Kijk uit het raam! De zon komt weer op en ik zing nog steeds hier mijn liefde voor jou te zingen. " Een zoete jeugdherinnering ter afsluiting van een compendium van composities geschreven over liefde, geloof, magie en de overvloed van de aarde.

tracks:

01 Gandalf (Wayfaring Stranger)
02 'A Panza
03 Magia
04 'Nsonna
05 Ancili
06 Ama
07 Terra
08 Paci
09 Stranizza D'Amuri
10 E Viu Dormita Encora