© Rootsville.eu

Sister Lucille Band (US)
tiltle: Alive
music: Blues - Memphunk
date: 2019
label: Endless Blies Records
info artist: Sister Lucille
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Uiteraard kennen we als blues liefhebber allemaal wel "Sister Rosetta Tharpe" uit de pre-war blues en siprituals & gospels. In de hedendaagse blues komt nu ook "Sister Lucille" overwaaien vanuit de US. Totaal heel andere kost en op haar album "Alive" trekt deze uit "Southwest Missouri" afkomstige alle registers open. "Kimberley Dill" heeft een rauwe rock klankkleur maar dank zij de toevoeging van een blazers sectie kunnen we deze "Sister Lucille band" ook onder brengen in de categorie bluesrock, funk en zelfs met de titeltrack "Alive" komt ook soulblues om het hoekje kijken.

Afkomstig uit Southwest Missouri en diep geïnspireerd door de muzikale erfenis van Memphis, heeft "Sister Lucille" in de wereld van Blues, Roots en Soul hun eigen genre gecreëerd - Memphunk! Geleid door de krachtige zang van Kimberly Dill en het schreeuwende gitaarwerk van Jamie Holdren, hebben de verbluffende live-uitvoeringen van de band fans over het zuiden gewonnen sinds ze de band in 2014 vormden.

De schijnwerpers bleven helderder en helderder schijnen op het viertal als ze gingen door naar de halve finale van de "International Blues Challenge" in 2015 en werden uitgeroepen in 2016 tot 'Most Promising New Artist' bij de "31ste Music Pioneer Awards" in Memphis. Met hun debuutalbum "Alive" krijgen we meteen 11 tracks die je komen te raken.

Opener is het stevige bluesje "Won’t Give It" waarbij we eerder aan bluesrock gaan denken maar door toedoen van de blazers het label "Memphunk" krijgt aangemeten. Titeltrack is meteen weer andere koek en zo bewijst de "Sister Lucille Band" dat diversiteit in de genres van toepassing zijn. Opmerkelijk is ook ie prachtige backing vocals die toehoren aan 'sister" Reba Russel. Muziek rechtstreeks uit de Memphis soulkeuken.

Ook de vocals van Jamie Holdren komen op nummers als "See My Baby" duidelijk door evenals de slide. "Wanna Love You" kan je beleven als doorleefde funk daar waar op " Respect Your Woman", mede door de harp van Eric Hughes, de blues weelig tiert. "Think About You" dan en zo zitten we weerom midden in de Memphis Soul" era, waarna ze een rauwere versie afleveren van Etta James' "W-O-M-A-N ". We kijken er al naar uit naar deze "Sister Lucille Band" waarbij we hopen dat ze niet "Lost" dreigt te raken in het overaanbod.

tracks:

01 Won’t Give It
02 Alive
03 See My Baby
04 Devil’s Eyes
05 Wanna Love You
06 99 Pounds
07 Respect Your Woman
08 Fussin’ & Fightin’
09 Think About You
10 W-O-M-A-N
11 Lost

musicians:

Kimberly Dill: vocals
Jamie Holdren: vocals, guitars
Kevin Lyons: drums, percussion
Eric Guinn: bass

special guests:

Reba Russell: backing vox
Mark Muleman Massey: vocals #10
Peter Climie: tenor & baritone sax #1,5,6,10
Jared Dover: trumpet #1,4,5,6,10
Andrew Earle: trombone #1,5,6,10
Chris Stephenson: Hammond, keys
Jim Scott: tambourine #2
Eric Hughes: harmonica #7