© Rootsville.eu

Smitty and the JumpStarters (US)
tiltle: Let's Get Jumpstarted
music: Jump Blues
release date: 2020
label: Independent
info artist: Smitty & The JumpStarters

© Rootsville 2020


Onbekend is niet altijd onbemind, en dat geld took voor deze Smitty & The JumpStarters en hun twee release “Let’s get JumpStarted”. Hou je van ambiance en trek je graag de dansschoenen aan, dan ben je bij deze gasten aan het juiste adres.

Dit Jumpin ’, Swingin’ Blues kwartet speelt nummers die gemaakt zijn om je in beweging te krijgen. De JumpStarters spelen  vrolijke nummers met stijlen uit West Coast Swing, Chicago Blues, Memphis Rockabilly en een grote dosis Chuck Berry.

Deze muziekstijl was rock-n-roll voordat het een naam had. Deze muziekveteranen staan klaar om deze stijl te introduceren bij een hele nieuwe groep mensen. Dus neem je dansschoenen mee en wees voorbereid op Shake Yo 'Shimmy.

Een deel van de songs, zijn allemaal eigenhandig geschreven. Maar we inden er ook een aantal knappe covers op zoals ‘Rock With Me’ van Kim Wilson, ‘Keep On Lovin Me Baby’ van Otis Rush, ‘I Get Evil’ van Albert King, ‘I Can’y Hold On’ van Elmore James of het shakende ‘Hey Ba-ba re Bop’ van Lionel Hampton.

Leuke ontdekking. De ze vrolijke plaat zal je alvast aan het dansen brengen, so pu on your dancing shoes and get JumStarted !!

tracks:

01. Let's Go Jumpin'
02. Mystery Train
03. California Sun
04. Excess In Moderation
05. I Can't Hold Out
06. Better Eye
07. Hey! Ba-Ba-Re-Bop
08. Pack Fair And Square
09. Smitty's Shuffle
10. I Get Evil
11. Keep On Loving Me Baby
12. Rock With Me

Musicians:

Bryan Smith: Gitaar and zang
Steve Blake: Sax and Backing Vocals
Doug Dennis: Bas and Backing Vocals
Roy Brown: Drums