© Rootsville.eu

S.O.A.R. (US)
tiltle: Questions Left Unanswered
music: Jazz
release date: january 22, 2021
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
S.O.A.R

© Rootsville 2020


Het pittige vocale en trompet-duo "Sounds of A&R" brengt met deze "Questions Left Unanswered" hun derde studio album op de markt. Een amalgaam van levendige originele composities en coverarrangementen van beproefde klassiekers, deze nieuwe release presenteert suggestieve composities die diep in de paden van beide artiesten en de strijd van het moment spreken. Sounds of A&R wordt geleid door de bruisende April May Webb, en de stijgende (geen woordspeling bedoelde) trompettist Randall Haywood, en omvat April May's broers en zussen Jacob Webb op bas en Nathan Webb op drums, plus gitarist Charlie Sigler, pianist James Austin en harpist Riza Printup .

Sounds of A&R zijn niet alleen muzikale partners, maar ook in het leven. De paden van zanger April May en trompettist Randall Haywood kruisten elkaar voor het eerst in Moore's Lounge, een club in New Jersey. April May betrad het podium om te zitten en de chemie was direct. Partners sinds april May en de vakbond van Randall produceren een geluid dat oprecht en hoopvol van aard is. Het duo heeft zijn stempel gedrukt op de scene van New York City en heeft het publiek versteld doen staan ​​op podia als Dizzy’s, Jazz at Lincoln Center, The Birdland Jazz Club, Minton’s Playhouse en het legendarische Apollo Theatre, vaak samen met de legendarische drummer T.S. Monnik. 2019 zag een geweldig jaar voor het duo, want ze werden uitgeroepen tot "Best Jazz Group" tijdens de NYC Readers Jazz Awards, uitgereikt door Hot House Jazz Magazine en Jazzmobile. Eerder dat jaar bracht S.O.A.R. brachten hun single 'The Road to Love’s Destiny' uit, die op de Billboard Contemporary-hitlijst terechtkwam.

Deze onderscheidingen moedigden het duo alleen maar aan om dieper te graven, en S.O.A.R. doet precies dat op vragen die onbeantwoord blijven. Het titelnummer van het album is een illustratie van de onbekenden van het leven. De beslissingen die ze nemen, bepalen het traject van hun leven, maar er zijn ook dingen die gewoon gebeuren en we moeten leren om door deze onbekenden te navigeren, het is een deel van de levensreis. De geneugten en pijnen van het leven maken het leven de moeite waard en als ze niet alle antwoorden hebben, blijven ze openstaan ​​voor eindeloze mogelijkheden. Er is een meesterlijke solo van Randall Haywood en een verbluffende vocale uitvoering van april mei die doet denken aan iconische opnames van jazz-uitblinker Abbey Lincoln.

tracks:

01 Thus The Beginning
02 Social Call
03 Jolene
04 They Keep Saying No
05 Killing Me Softly
06 Dark Brown Eyes
07 Moments When I Was A Kid
08 The Skin I'm In (Prelude)
09 The Skin I'm In
10 Questions Left Unanswered
11 I'm Old Fashioned
12 Kiling Me Softly (Reprise)
13 As The Dear
14 Questions Left Unanswered (Reprise)