© Rootsville.eu

Sonny Landreth (US)
tiltle: Blacktop Rain
music: Blues
release date: 2020
label: Provogue
info artist: Sonny Landreth

© Rootsville 2020


Alles wat briljant is aan Sonny Landreth is in deze zin samengevat uit zijn Wiki-pagina. Onder "Discografie" staat eenvoudig dit: Landreth heeft tenminste de volgende albums uitgebracht. Hij herinnert het zich waarschijnlijk niet eens, maar het is een indicatie voor een man voor wie muziek belangrijk is.


Photo Sonny Landreth © Rootsville

Zijn eigen collecties zijn vaak experimenteel en "Blacktop Run" is niet anders. Het belangrijkste bij Landreth is echter de eenvoud. "Beyond Borders", is warm en het bewijs dat niet alleen Landreth, maar iedereen op dit album aan de top van hun spel staat. Hier staat bijvoorbeeld Steve Conn op de voorgrond met zijn prachtige toetsenwerk, terwijl het titelnummer “ Blacktop Run”in de zon staat. Je kunt je voorstellen dat de zon ondergaat op de back porch terwijl je deze plaat afspeelt en waar Sonny zijn reputaie als King Of Slide alle eer aandoet.

De in accordeon doordrenkte "Don't Ask Me" is gewoon briljant en de bluesripper van "Groovy Goddess" verandert de sfeer helemaal. Een kenmerk van de plaat in het algemeen is dat niets te lang is. "Lover Dance With Me" zal ongetwijfeld de musos doen kwijlen, gezien het een breuk met de norm is."Many Worlds" zweeft, bijna als een droom en de vier instrumentals in de "machinekamer" als je wilt, worden geëvenaard door de speelse "Mule", die de gebruikelijke "woman did me wrong" bluesnormen omkeert , door het verhaal vanuit beide gezichtspunten te vertellen.

Misschien wel het beste van alles, is de donkere ballade "Somebody Gotta Make A Move", precies in het midden van het ding, alsof het middelpunt is en met "Wilds Of Wonder" krijg je een meer hedendaags gevoel. Deze plaat is een heel mooi voorbeeld van zowel muzikaliteit als zangkracht. Velen hebben het een of het ander. Weinigen hebben beiden. (Marcel)

tracks:

Blacktop Run
Lover Dance With Me
Mule
Groovy Goddess
Somebody Gotta Make A Move
Beyond Borders
Don’t Ask Me
The Wilds Of Wonder
Many Worlds
Something Grand

musicians:

Sonny Landreth: gitaar en zang
David Ransom: bas
Brian Brignac: drums
Steve Conn: Toesten en accordeon